Mindenmás

Napi pakk: 15 fokban és napsütésben űzhetjük el a telet – jönnek a busók és lángolni fog a kiszebáb a Szent István téren

Csodaszép napsütést kapunk a nyakunkba, és a hőmérsékletre se lehet panaszunk: 15 fok lesz ma Szegeden! Ez a busóknak lesz max kellemetlen, mert tuti melegük lesz… Jól láttad, busók is jönnek ma Szegedre, hiszen újra megtelik a Szent István tér, ahol télbúcsúztatót tartanak. Egész napos kézműves vásár, zenés mulatság, családi programok várnak, este hatkor pedig a télbanya is lángolni fog. Itt a hétvége, indítsd a napot a Szeged365-tel.

MAI NÉVNAPOSOK ÉS MICHAEL JORDAN SZÜLETÉSNAP

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Donát, Ajándok, Alex, Donátó, Egyed, Elek, Emőd, Lukács és Rex nevű Szeged365 olvasónak! Érdekességek:

  • 87 éve született született Balázs-Piri Balázs karikaturista, grafikus, villamosmérnök,
  • 70 éve Eperjes Károly színész (A nagy generáció, Eldorádó, Hídember),
  • szintén 70 éve Rene Russo amerikai színésznő (Vírus, Váltságdíj, Thomas Crown ügy),
  • 61 éve Michael Jeffrey Jordan amerikai kosárlabdázó, az NBA legponterősebb játékosa, színész,
  • 52 éve Taylor Hawkins amerikai rockzenész, a Foo Fighters dobosa,
  • 51 éve pedig Ónodi Eszter színésznő (Kalózok, Jadviga párnája, Meseautó, Valami Amerika).

MÉG EGY NAPIG TUTI ÉLVEZHETJÜK A NAPSÜTÉST

Szombaton északnyugat felől megnövekszik a felhőzet, és kisebb esővel, záporokkal egy csapadékzóna vonul át felettünk. Legtovább délkeleten, Szeged környékén tart ki a napos idő, az eső csak estefelé ér ide. A szél gyenge, mérsékelt lesz, csak helyenként kísérhetik élénk lökések. Reggelre több tájegységen képződhet pára, köd. Hajnalban többfelé fagyni fog. A legmagasabb hőmérséklet 10 és 16 fok között alakul.

BUSÓK ÉS LÁNGOLÓ BANYA

Február 17-én és 18-án újra megtelik a Szent István tér, ahol télbúcsúztatót tartanak. Egész napos kézműves vásár, zenés mulatság, családi programok, valamint gyermekműsorok várnak mindenkit, és még a víztorony is nyitva lesz. Mint megírtuk, szombaton a mohácsi busók vezette zenés felvonulás után, este hatkor látványos kiszebáb égetéssel űzhetjük el a telet Szegeden.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb