Szegedi Arcok

“Úgy dübörög a zene, hogy még az ágyam is beleremeg” – a Postapalotánál lévő szórakozóhely töri ketté a környékbeliek éjszakai nyugalmát a belvárosban

“Úgy dübörög a zene, hogy még az ágyam is beleremeg” – mondta el számunkra Olvasónk, Zsuzsa, aki arra az áldatlan állapotra hívta fel a figyelmünket, miszerint a Postapalotánál lévő szórakozóhelyről minden héten 3-4-szer este 9-től hajnal 3-ig úgy dübörög a zene, hogy lehetetlenné teszi a környékbeliek éjszakai nyugalmát.

Mint Zsuzsa elmesélte számunkra, nem újkeletű problémáról van szó, évek óta fennáll már ez a helyzet, amit az ott élők egyre nehezebben tolerálnak, hiszen a hangzavar hétköznap is ugyanúgy tapasztalható, mint hétvégén, így a környékbeliek számára szinte ellehetetlenült a pihenés egy-egy fárasztó nap után, vagy éppen a hangzavar miatt kialvatlanul kénytelenek akár reggel kora hajnalban kelve munkába menni.

ÉVEKKEL EZELŐTT ALÁÍRÁSOKAT IS GYŰJTÖTTEK A LAKÓK, EGY IDŐRE NORMALIZÁLÓDOTT A HELYZET

Zsuzsa elmesélte, körülbelül öt évvel ezelőtt aláírásokat is gyűjtöttek a környéken lakók körében, több száz aláírás össze is jött, és akkor egy időre normalizálódott a helyzet. Azután jött a covid és vele együtt a szigorítások, így egy időre abbamaradt a hangos zene-bona, azonban a vendéglátóhelyek újbóli kinyitásával kezdődött minden elölről.

TÖBBSZÖR ÉRTESÍTETTÉK MÁR A KÖRZET ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐJÉT ÉS A RENDŐRSÉGET IS

Olvasónk arról is beszámolt, a hangos zene miatt már többször is értesítették a rendőrséget és a körzet önkormányzati képviselőjét, Dr. Binszki Józsefet, azonban megoldás még nem született az ügyben. Igaz, a rendőrök kiérkezésének köszönhetően pont a héten történt, hogy kicsit visszavettek a hangerőből, ez azonban hosszútávon még mindig nem nyújt nyugalmat az ottlakók számára. Ezzel kapcsolatban mi is megkerestük a rendőrséget, amint válaszuk megérkezik, frissítjük cikkünket.

A JEGYZŐI IRODA MÉRÉSEI ALAPJÁN A HATÁRÉRTÉKEN BELÜL VOLT A HANGERŐ

Megkeresésünkre a körzet önkormányzati képviselője, Dr. Binszki József, várospolitikai alpolgármester elmondta, a környékbeliek többször is megkeresték őt ezzel a problémával, ő minden esetben értesítette az illetékes jegyzői irodát. Mint mondta, ennek nyomán ők elvégezték a szükséges méréseket, azonban nem tapasztaltak olyan hangerőt, ami a határértéken túlmutatott volna. Így pedig, hogy nem tudták rekonstruálni az eseményt, sajnos intézkedni sem tudtak az ügyben.

A CSENDRENDELET SZERINT 10 ÓRÁTÓL KELL CSÖKKENTENI A HANGERŐT

Mint az önkormányzati képviselő elmondta, Szegeden a csendrendelet szerint este 10 órától kell csökkenteniük a hangerőt a vendéglátóhelyeknek olyan szintre, hogy az ne zavarja a környező lakókat. A jegyzői iroda munkatársainak mérése szerint a Postapalotánál ezt nem haladták meg, de a képviselő azt is elmondta, ha a lakók újabb bejelentést tesznek, természetesen újra kivizsgálják az ügyet.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb