Mindenmás

Napi pakk: változóan napos-felhős idő, kerek évszámok, kézműves vásár és még a Tisza is itt van

Változóan napos-felhős időben lesz részünk, csak néhol fordulhat elő rövid ideig tartó eső, zápor. A két napos vásár még ma is tart, a rakpartot lezárhatják ma és ma született John Travolta, jól ismert színész is. Készülj! Mutatjuk a napi pakkot.

MAI NÉVNAPOSOK

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Bernadett, Bernarda, Bolivár, Flavián, Konstancia, Leó, Leon, Konkordia, Konrád, Simeon, Simon, Szimonetta és Szilvánusz olvasónknak. Érdekességek:

  • 650 éve megszületett Szent Hedvig magyar királyi hercegnő, Lengyelország királynője, az utolsó Árpád-házi leány.
  • 460 éve meghalt Michelangelo Buonarroti olasz szobrász, festő, építész és költő.
  • 435 éve elkezdték nyomtatni Vizsolyban a legrégibb fennmaradt (és ma is használt) teljes, magyar nyelvre lefordított Bibliát.
  • 90 éve megszületett Paco Rabanne francia-spanyol divat- és parfümtervező, aki elnyűhetetlen fémruhákat készített.
  • 70 éve megszületett John Travolta amerikai színész (Grease, Ponyvaregény).
Fotó: ujsagmuzeum.hu

KISSÉ FELHŐS ÉS SZELES IDŐRE SZÁMÍTHATUNK VASÁRNAP SZEGEDEN

Változóan napos-felhős időben lesz részünk, csak néhol fordulhat elő rövid ideig tartó eső, zápor. Az északias szelet a Dunántúlon, valamint keleten élénk, néhol erős lökések kísérhetik. Enyhébb lesz a reggel, csak az északi fagyzugos helyeken valószínű gyenge fagy, ugyanakkor ismét többfelé képződhet pára, köd. A legmagasabb hőmérséklet 8 és 14 fok között alakul.

TÉLBÚCSÚZTATÓ KÉZMŰVES VÁSÁR SZEGEDEN

Vásárnyitó fanfár, boszivadászat és busók Szegeden. Még ma is, azaz február 18-án újra megtelik a Szent István tér, ahol télbúcsúztatót tartanak. Egész napos kézműves vásár, zenés mulatság, családi programok, valamint gyermekműsorok várnak mindnekit, és még a víztorony is nyitva van.

SZEGEDET IS ELÉRI AZ ÁRHULLÁM A TISZÁN, ISMÉT LEZÁRHATJÁK A RAKPARTOT

Az Országos Vízjelző Szolgálat előrejelzése szerint tetőzni 20-a körül fog az árhullám Szegednél, de a rakpart alsó szintjét már a hétvégén elérheti. A Tisza szegedi szakaszán az elsőfokú készültség 650 centiméteres vízszint esetén lép életbe, a rakpartra 560 centiméternél lép ki a folyó, ezt érheti el a napokban. Az előrejelzések szerint 577 centiméteren fog tetőzni az árhullám.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb