Mindenmás

Vasárnapra Szegedet is eléri az árhullám a Tiszán, ismét lezárhatják a rakpartot (frissítve)

Záhonynál tetőzik a Tisza, vasárnapra Szegedet is elérheti az árhullám. A Tisza felső szakaszán első-, de van, ahol már másodfokú árvízvédelmi készültség van. Kozák Péter, az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság igazgatója a Rádió 88-nak elmondta, a folyó szegedi szakaszán is vízszint-emelkedés tapasztalható, mely valószínűleg eléri a Huszár Mátyás-rakpart szintjét, és el is öntheti majd. Ha szükséges, a rakpartot ismét lezárják.

Az Országos Vízjelző Szolgálat előrejelzése szerint tetőzni 20-a körül fog az árhullám Szegednél, de a rakpart alsó szintjét már a hétvégén elérheti. A Tisza szegedi szakaszán az elsőfokú készültség 650 centiméteres vízszint esetén lép életbe, a rakpartra 560 centiméternél lép ki a folyó, ezt érheti el a napokban. Az előrejelzések szerint 577 centiméteren fog tetőzni az árhullám.  

FRISSÍTVE: VASÁRNAPTÓL TILOS LESZ MEGÁLLNI A RAKPARTON

Cikkünk megjelenését követően kiderült, hogy a szakemberek már felkészültek a Huszár Mátyás rakpart esetleges lezárására. Február 18-án, reggel 9-től tilos lesz megállni a rakparton.

Legutóbb egyébként december 31-én zárták le a Huszár Mátyás rakpartot Szegeden, majd utána jött még egy kisebb árhullám.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb