Smart Szeged

Eszméletlenül szép lett: megkezdődött az új kübekházi határátkelőhely épületének műszaki átadása

Hétfőn délelőtt megkezdődött Kübekháza közigazgatási területén felépült határátkelőhely műszaki átadási folyamata. A beruházás részeként nem csak a kezelőfülkék, irodák és a konyha épült fel, hanem egy napelemparkot is kialakítottak, amely biztosítja az épületek teljes energiaellátását.

Az önkormányzatot a műszaki átadáson dr. Molnár Róbert polgármester és Borkáné dr. Gulyás Zsuzsa jegyző képviselte. “Az építmény – ahogy a tervekből is látszott – nagyon impozáns lett. Még egy ilyen modern átkelőt magyar szakaszon nem láttam. Ám sok apró munka, javítás van még hátra, ezért a közforgalom számára való megnyitás pontos időpontja még nem ismert” – mondta a polgármester a Kübekháza Hírszolgálat tudósítása szerint.

MÉG EGY NAPELEMPARK IS KIÉPÜLT

A határátkelő uniós források felhasználásával épült. A kivitelezést az Európai Uniós közbeszerzési eljáráson négy ajánlattevő közül a nyertes Kelet-Út Építőipari Kft. valósíthatta meg 2,5 milliárd forint értékben.A határátkelő főbb létesítményeinek nettó alapterülete 1636 négyzetméter. Megépült:

  • egy 450 négyzetméteres közös magyar-szerb kezelőépület,
  • emellett a belépő és a kilépő oldali vizsgálóhelyek,
  • kezelőfülkék,
  • irodák,
  • tárgyaló,
  • de konyha és étkező is helyet kapott a modern épületben.

A határátkelő energiaellátását teljes egészében a kiépült napelemparkja biztosítja majd. Kübekháza-Rábé közötti új határátkelő a mai információk szerint továbbra is 7.00 és 19.00 óráig tart majd nyitva.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Fotók: Kübekháza Hírszolgálat

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb