Sport

Exkluzív helyzetjelentés a szófiai súlyemelő EB-ről: így nyilatkozott Nagy Péter elért eredményéről

Mint korábban megírtuk, a szegedi Nagy Péter a második helyen végzett összetettben a szófiai súlyemelő Európa-bajnokság plusz 109 kilogrammos kategóriájának nyolcfős B csoportjában kedden. A 38 éves szegedi bajnok a megmérettetés után nyilatkozott szerkesztőségünknek, hogyan látja szereplését a bajnokságon.

Nagy Péter az utolsó versenynapon szakításban a 160 kiló teljesítését követően 165-ön rontott, viszont harmadikra a 167 kilogrammal sikerrel elbánt, ezzel a fogásnemi sorrendben a harmadik helyen zárt. Lökésben a 212 kg már sok volt neki, előtte viszont a 201 után a 207 kiló is sikerült, így ebben a fogásnemben az élen végzett, összetettben pedig 374 kilogrammal második lett.

“EDDIG MINDEN ÚGY ALAKUL, AHOGY ELTERVEZTEM”

“Abszolút elégedett vagyok a teljesítményemmel” – kezdte beszámolóját Nagy Péter. Mint mondta, 370 kg volt a terv, minden, ami afelett van, csak jónak számít számára. “Nehéz időszak volt az elmúlt pár hét: edzések, versenyek, utazások, de szerencsére a dobogón jó volt minden. Szakításban a második fogás sajnos nem sikerült, de éreztem, hogy van bennem annyi, ezért is emeltettünk. Lökésben jól jött az első két fogás, a harmadik már túl a csúcson volt, de megpróbáltam. Eddig minden úgy alakul, ahogy év elején elterveztem, remélem áprilisig kitart a forma. Kicsit sajnálom, hogy nem sikerült megnyerni a B csoportot, de a verseny már csak ilyen” – mondta el a szegedi súlyemelő.

THAIFÖLDÖN TUD MÉG KVÓTÁT SZEREZNI

Ami tény: Nagy Péter a 374 kilogrammal hét kilóval elmaradt tavalyi legjobbjától, s nem tudott előbbre lépni az olimpiai kvalifikációs rangsorban sem. A javításra még egy lehetőség kínálkozik: a március 31. és április 11. közötti thaiföldi világkupán, a kvalifikációs sorozat utolsó állomásán kell olyan összetett eredményt elérnie, amely párizsi ötkarikás kvótát érhet. Nagy Péter egyedüli magyar súlyemelőként vett részt az utóbbi három olimpián, 2012-ben Londonban, 2016-ban Rio de Janeiróban és 2021-ben Tokióban is.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb