Mindenmás

Napi pakk: szeles, de napos idő vár ma ránk Szegeden, mától újra megnyitják a Huszár Mátyás rakpartot

Szeles, de napos idővel zakatol tovább a hét Szegeden. Jó hír, mától újra járható a Huszár Mátyás rakpart, a Tisza vízállásának apadása miatt megnyitják azt a forgalom előtt. Sajnos a benzinárakat tekintve nincs ilyen szerencsénk, ma megint drágulást tapasztalhatunk a kutakon. Ma van a Nemzetközi Anyanyelvi Nap és Alan Rickman, azaz Piton professzor születésének évfordulója. Reggelizz egy nagyot, és vágj bele a mai napba a Szeged365 híreivel, meghoztuk a Napi pakkot!

MAI NÉVNAPOSOK

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden kedves Eleonóra, Leona, Bódog, Leonóra, György, Péter és Germán nevű Olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • Ma van a Nemzetközi Anyanyelvi Nap.
  • 78 éve született Alan Rickman Golden Globe-díjas angol színész (Robin Hood, Harry Potter – Piton professzor).
  • 5 éve halt meg Fésűs Éva, Kossuth-díjas írónő, meseíró, gyorsíró (A palacsintás király).
  • 45 éve született Jennifer Love Hewitt színésznő (Tudom, mit tettél tavaly nyáron, A szmokinger).
  • 71 éve Francis Crick és James D. Watson bejelentették a DNS molekula kettős-spirál szerkezetének felfedezését.
Fotó: Alan Rickman FB

SZELES, DE NAPOS IDŐNK LESZ MA SZEGEDEN

Szerdán hosszabb időre kisüthet a nap Szegeden és környékén, és legfeljebb elvétve alakul ki jelentéktelen csapadék térségünkben. A nyugatias szél azonban többfelé feltámad napközben. Hajnalban helyenként párás, ködös lesz a levegő, és -2 és +3 fok várható, míg délután 9-15 fok valószínű Szegeden.

MÁTÓL ÚJRA JÁRHATÓ A RAKPART

Az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (ATIVIZIG) adatai alapján kedd hajnalban, 564 centiméternél tetőzött a Tisza Szegednél, ezt követően a folyó apadni kezdett. Ennek megfelelően február 21-én reggel hat órától feloldásra kerül a Huszár Mátyás rakpart lezárása, újra megnyitják a forgalom előtt a rakpartot.

MÁTÓL MEGINT CSAK DRÁGUL A BENZIN

A héten szerdán a benzin nagykereskedelmi ára emelkedik bruttó 4 forinttal, a gázolaj beszerzési ára egyenlőre változatlan a héten – írja a holtankoljak.hu.

MA KEZDŐDIK A KORMÁNYPÁRTOK FRAKCIÓÜLÉSE, AHOL DÖNTENEK AZ ÚJ ÁLLAMFŐJELÖLT SZEMÉLYÉRŐL

A kormánypártok szerdán és csütörtökön, Balatonalmádiban tartják a parlament tavaszi ülésszakát megelőző frakcióülésüket, amelyen döntenek az új államfőjelölt személyéről is – közölte Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője hétfőn, a közösségi oldalán.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb