Közélet

Kocsis Máté bejelentette a kormánypártok köztársaságielnök-jelöltjét (frissítve)

A parlament tavaszi ülésszakának február 26-i kezdete előtt Balatonalmádiban tartottak kihelyezett frakcióülést a kormánypártok. A döntésekről Kocsis Máté, a Fidesz, valamint Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője tájékoztatja a sajtót, így hamarosan kiderülhet, ki lesz a köztársaságielnök-jelölt.

Novák Katalin lemondása után az Országgyűlés új köztársasági elnököt választ. A Fidesz-KDNP még nem közölte, hogy kit jelöl a tisztségre, de Kocsis Máté a frakcióülés előtt elárulta: az ülés kiemelt napirendi pontjai között szerepel az új államfőjelölt személyéről szóló frakciódöntés, az európai parlamenti és helyi önkormányzati választásokra való felkészülés, illetve az új gyermekvédelmi törvénycsomag – írja az Index.

Cikkünket folyamatosan frissíteni fogjuk, hamarosan jönnek a részletek!

FRISSÍTVE: SULYOK TAMÁS A KÖZTÁRSASÁGI ELNÖK-JELÖLT

Kocsis Máté azzal kezdte a sajtótájékoztatót, hogy jövő héten hétfőn dönt az Országgyűlés Novák Katalin lemondásának elfogadásáról. A frakciószövetség ezt a lemondást elfogadja majd. Azt tartják helyesnek, ha minél hamarabb meg tudja választani az Országgyűlés az új köztársasági elnököt, viszont ennek az időpontjáról még nem tudott nyilatkozni. 

A Fidesz frakcióvezetője bejelentette, elfogadták a Fidesz elnöke által tett javaslatot és Sulyok Tamást, az Alkotmánybíróság elnökét javasolják köztársasági elnöknek.

FRISSÍTVE: DEUTSCH TAMÁS AZ EP-LISTAVEZETŐJE

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője elmondta: az elnökség javaslata az, hogy Deutsch Tamás legyen a kormánypártok EP-listavezetője. A frakcióvezető hozzátette: a választmánynak még döntenie kell.

FRISSÍTVE: VARJU LÁSZLÓ ELÍTÉLÉSE

Kocsis Máté kitért arra is, hogy ma jogerősen elítélték Varju Lászlót. Azt kérte, hogy akit jogerősen elítélnek, az a mai nappal haladéktalanul távozzon a magyar közéletből. Felszólítják Varju Lászlót, hogy a mai nappal távozzon a magyar közéletből. Kocsis Máté Fekete-Győr Andrástól is ezt kérte bírósági ügye következtében. Az antifák és a Szikra Mozgalom fellépése miatt Kocsis Máté azt kérte, hogy fejezzék be az erőszakot.

FRISSÍTVE: SZEGEDRŐL INDULT SULYOK TAMÁS

Sulyok Tamás 1980-ban a szegedi József Attila Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán szerzett jogi diplomát. A Csongrád Megyei Bíróságon bírósági fogalmazóként kezdte pályafutását, jogi szakvizsgájának abszolválása után 1991-ig jogtanácsosként dolgozott, alkotmánybírónak választásáig ügyvédként tevékenykedett.

2000-től 2014-ig osztrák tiszteletbeli konzulként dolgozott, 2014 szeptemberében lett az Alkotmánybíróság tagja, 2015 áprilisától a testület elnökhelyettese. Az Országgyűlés 2016 novemberében az Alkotmánybíróság elnökévé választotta.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb