Közélet

Elhunyt Pálmai Antal, Szeged Pro Urbe-díjasa, a Medikémia egykori elnöke

Életének 76. évében elhunyt Pálmai Antal Szeged Pro Urbe-díjas vegyésze, a Medikémia Rt. egykori elnöke.

Pálmai Antal 1947. szeptember 30-án született Budapesten. A szegedi József Attila Tudományegyetemen végezte el tanulmányait, ahol okleveles vegyészi diplomát szerzett, majd korróziós szakmérnöki oklevéllel bővítette tudását.

1973-ban kezdett el dolgozni a Medikémia Rt-nél. Először gyártmányfejlesztési előadóként, majd főmérnökként, 1978-tól pedig a cég elnöki pozícióját látta el. 1992-től töltötte be a Medikémia Rt. elnök-igazgatói posztját. Egészen 2023 májusáig volt a Medikémia vezérigazgatója, majd júniustól a cég igazgatóságának elnökeként tevékenykedett. 

Szegedért, a szegedi sportéletért tett erőfeszítéséért 1996-ban a város Pro Urbe-díjjal tüntette ki.

Pálmai Antalról a PICK Szeged Handball Team is megemlékezett posztjában. Mint írták, Pálmai Antal, a Medikémia Szeged férfi röplabdacsapatának egykori elnöke volt. “Szeged első labdasportban szerzett aranyérmét 1995-ben a röpisek szerezték. Egy otthonunk volt, együtt éltük a mindennapokat az újszegedi sportcsarnokban. Szurkoltunk nekik, ők szurkoltak nekünk. Csodás időszak volt, pezsgő sportélettel, hiszen 1996-ban mi és a medikémiások is magyar bajnokok lettek, mi voltunk a sport fővárosa” – fogalmaztak.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb