Kikapcs

Áprilisban Szegedre érkezik a Halász Ferenc Országjáró Tehetségkutató verseny, hegedűs és csellista gyerekek jelentkezését várják

Második alkalommal hirdeti meg a Fesztivál Akadémia Budapest (FAB) a Halász Ferenc Országjáró Tehetségkutató versenyét: hat régióban és két korcsoportban várják a hegedűs és csellista gyerekek jelentkezését. A tehetségkutató április 15-16-án várja a szegedi kis virtuózokat a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolába.

Idén tavasszal a 2. Halász Ferenc Országjáró Tehetségkutató versenyre hatéves kortól 16 éves korig két korcsoportban (6-11 évesek és 12-16 évesek) lehet jelentkezni. Szegeden, Kaposváron, Győrben, Budapesten, Miskolcon és Kolozsváron az egész országból és határon túlról is  várják a hegedűs és csellista gyerekek, fiatalok jelentkezését, értékes díjakkal és kiemelt eseményekkel.

KEREKASZTAL-BESZÉLGETÉSEK, MESTERKURZUSOK ÉS KONCERTEK IS LESZNEK

A verseny ideje alatt kerekasztal-beszélgetések, mesterkurzusok és koncertek is lesznek. Mint írták, a FAB célja inspirálni, segíteni a gyerekeket tanáraikkal együtt, kiemelni a tehetségeket, figyelemmel kísérni fejlődésüket a további versenyeken, mesterkurzusokon, amelyek versenyanyaga egymásra épül. A FAB “továbbjutás/mesterkurzus” díjakat, aranyokleveleket és további tanári különdíjakat ad. Minden FAB verseny mesterkurzus és pedagógus-továbbképzés is – áll a közleményben.

TÖBB MINT 1100 GYERMEKNEK ADTAK MÁR EGYÉNI MESTERKURZUST

Mint felidézik, a rendezvény művészeti vezetői, a Fesztivál Akadémia Budapest alapítói, Kelemen Barnabás és Kokas Katalin hegedűművész-házaspár kilenc évvel ezelőtt hívták életre a nemzetközi eseménysorozatot, a fesztivált és mesterkurzusokat. Az elmúlt években a Fesztivál Akadémia Budapest országjáró mesterkurzusa szervezésében a FAB művészei több mint 1100 gyermeknek adtak egyéni mesterkurzust a Kárpát-medencében és csaknem 400 tanárral állnak kapcsolatban

A tehetségkutató minden eseménye díjtalanul látogatható.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb