Közélet

Mészáros Lőrinc születésnapján vitték el minden idők legmagasabb lottófőnyereményét

Tavaly július óta nem volt telitalálat az ötös lottón, most szombaton azonban gazdára találtak a milliárdok, sőt, ez minden idők legnagyobb nyereménye, amit eddig kiosztottak Magyarországon. Apropó, mindez a szegedi Várkonyi Andrea férjének, Mészáros Lőrinc (Székesfehérvár, 1966. február 24.) születésnapján jött össze. A kettő között persze nincs összefüggés (nem tudunk róla, hogy ő nyert volna), de azért jó flash-nek éreztük leírni egy címbe a kettőt.

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 8. héten megtartott ötöslottó-számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

  • 4
  • 15
  • 47
  • 59
  • 83

Ezen a héten valaki minden idők legnagyobb lottófőnyereményével lett gazdagabb. A következő héten 200 millió forint lesz a főnyeremény.

Ha már ma ünnepel, érkezzen pár sor a mostanában Szegeden is gyakran megforduló bizniszmágusról. Mészáros Lőrinc Székesfehérváron született 58 éve, 1966. február 24-én. 2011-től 2018-ig Felcsút polgármestere a Fidesz–KDNP szövetség színeiben, továbbá a Puskás Akadémia labdarúgócsapatának elnöke, jelenleg pedig az ország leggazdagabb embere:

vagyonát 2023-ban 591,3 milliárd és 660 milliárd forint közöttire becsülték, ezzel a leggazdagabb magyarok éves rangsoraiban az ország leggazdagabb milliárdosaként tartják számon.

Felesége a szegedi születésű Várkonyi Andrea, szóval, ha úgy vesszük, egy kicsit ő is szegedi.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb