Közélet

Kocsis Máté a szegedi kötődésű Sulyok Tamásról: „kifogástalan múltú, kiváló felkészültségű és nagy tekintélyű alkotmánybíró”

Kocsis Máté a Fidesz frakcióvezetője úgy véli, hogy a szegedi kötődésű Sulyok Tamás, méltón betöltené majd a köztársasági elnök hivatalát. Arról is beszélt a Kossuth Rádiónak, hogy új gyermekvédelmi rendszert kell kialakítani.

SULYOK TAMÁS EGY KIFOGÁSTALAN MÚLTÚ ÉS NAGY TEKINTÉLYŰ ALKOTMÁNYBÍRÓ

Kocsis Máté, Sulyok Tamást úgy jellemezte, hogy nem csak kifogástalan múltú, de kiváló felkészültségű alkotmánybíró is. Kocsis úgy fogalmazott, hogy személye egységesíthetné a nemzetet és méltón betöltené a köztársasági elnök hivatalát.

ÚJ GYERMEKVÉDELMI RENDSZERT ALAKÍTANÁNAK KI, TISZTA ÉS VILÁGOS SZABÁLYOKKAL

A kormány vizsgálatokat indított el, mert ahogyan Kocsis Máté mondta: „meg kell nézni egy pillanatképen a gyermekvédelem mai állapotát. Sokan vagyunk az országban, akik sejtjük, hogy nincs minden rendben.”

KÖRÜLBELÜL 20 TÖRVÉNY MÓDOSÍTÁST JAVASOLNAK

Körülbelül 20 törvény módosítására tesznek javaslatot a gyermekvédelmi törvénycsomagban. Emellett tovább szigorodnak a pedofil bűncselekményekre vonatkozó büntetési tételek, valamint áttekintik az eltussolásban segédkezők büntetésének súlyosbítási lehetőségeit- írja az Index.hu

A GYERMEKEKKEL VALÓ FOGLALKOZÁS NEM JÁTÉK

Kocsis Máté szerint a társadalomnak egységesen zéró toleranciát kell mutatnia a gyermekek bántalmazása ellen, mert a velük való foglalkozás nem játék.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb