Közélet

Márki-Zay Péternek ellenzéki kihívója akadt Hódmezővásárhelyen

Hódmezővásárhely polgármestere és a kihívója közt nem felhőtlen a kapcsolat, a harag még 2019-ből gyökerezik. Márki-Zay ellenfele, most közösségi oldalán jelentette be, hogy indul a Hódmezővásárhely polgármester választáson.

EGYKORI CÉGVEZETŐ LESZ AZ ELLENFÉL

Kovács Pál korábban a városüzemeltetéssel foglalkozó cég vezetője volt. Vitába akkor keveredett Márki-Zay Péterrel, amikor azt állította, hogy nem kaptak elég forrást az önkormányzattól, munkájuk elvégzésére. Megkapták ugyan, de az anyagi támogatás késleltetve érkezett meg. A 2019-es konfliktusra Márki-Zay Péter akkor így reagált: “mindig kérik a pénzt, amit számolatlanul adunk nekik”. A városvezető úgy fogalmazott: ezeket a munkálatokat kevesebből és jobb minőségben is meg lehet csinálni. 

KOVÁCS PÁL A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN JELENTETTE BE INDULÁSÁT

Döntését azzal magyarázta, hogy érdekli a városa sorsa. Egyes helyiek szerint ezzel akarják megosztani az ellenzéket, mások úgy vélik, az új jelöltet a Márki-Zay Péterrel szintén ellentmondásba keveredett és lemondott egykori alpolgármester az MSZP-s Kiss Andrea támogathatja- írja az Index.hu

“RÉSZEMRŐL NEM LESZ TAKTIKÁZÁS, CSAK EGYENES MECCSEK”

A polgármester ellenfele, ezzel a mondattal kívánt mindenkinek tisztességes küzdelmet. Szerinte ezzel a megnyilvánulással már meg is volt a költséghatékony kampánya.

LÁZÁR JÁNOS VISZONT EGYÉNIBEN NEM FOG INDULNI

Bejelentette, hogy egyéniben biztosan nem indul a polgármester választáson. Mégis, úgy gondolja, hogy Hódmezővásárhelynek gyökeres változásra van szüksége, mert egyre jobban lemaradó város. Úgy fogalmazott: “ehhez több munkára, kevesebb vitára van szükség. Az új műsorhoz, pedig új nő, vagy férfi kell, majd a választók eldöntik.” Ezt még Lázár János január elején írta Facebook oldalán.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb