Sport

Több, mint 1000 néző előtt nyert a Szeged! Szép volt fiúk!

A 2024-es évben ez volt az első győzelmünk. Márkvárt Dávid és Borvető Áron góljaival a BVSC-t győztük le a Szent Gellért Fórumban a Merkantil Bank Liga 22. fordulójában 2-0-ra.

Nem esünk költői túlzásba, ha azt mondjuk, hogy végig mi irányítottuk a játékot. Természetesen a vendégek előtt is adódott egy-két helyzet, de az első jakrészben már a 27. percben megszereztük a vezetést és egyúttal az első gólunkat a naptári évben: egy szöglet utáni kavarodást követően Bovertő Áron készítette le a labdát a felfutó Márkvárt Dávidnak, aki kiszorított szögből kíméletlenül bevarrta a hosszú felsőbe. Gyönyörű gól volt! Több helyzet után a vendégek hálóőrének kellett bravúrt bemutatnia, a szünet előtt pár perccel Zuigéber Ákos oldalsó szabadrúgása kis híján becsapta Csenterics Adriánt, a zuglói kapus ugyanakkor a felső lécre tornázta a rafinált próbálkozást.

A szünet után kicsit felébredt a BVSC, több helyzetet is kialakítottak. Szerencsére az 55. percben megdupláztuk előnyünket: Márkvárt testi épségét nem kímélve továbbította a labdát a tizenhatoson belül érkező Borvetőnek, aki megszerezte a hetedik gólját a bajnokságban.

Csapatunk ezzel a győzelemmel a Kozármislenyt megelőzve előrelépett a tabella negyedik helyére. Alekszandar Sztevanovics tanítványai jövő vasárnap a Csákvár otthonába látogatnak.

Merkantil Bank Liga, 22. forduló
Szeged-Csanád GA – BVSC-Zugló 2-0 (1-0)

Szent Gellért Fórum, 1023 néző. Vezette: Sipos Tamás (Szabó Dániel, Vrbovszki Pál)
Szeged-Csanád GA:Molnár-Farkas – Gera N., Szilágyi Z., Horváth M., Tóth B. – Haris, Magyar Zs. (Bíró B., 76.) – Palincsár (Óvári, 65.), Márkvárt (Gajdos, 90.), Zuigéber (Nagy R., 65.) – Borvető (Klausz M., 76.). Vezetőedző:Alekszandar Sztevanovics
BVSC:Csenterics – Poór (Deutsch B., 35.), Vinícius, Hesz, Király Á. (Kelemen P., 80.) – Hidi P., Tóth K. –  Ihrig-Farkas, Tóth M. (Szilágyi M., a szünetben), Rabatin (Nwachukwu, a szünetben) – Bacsa P. Vezetőedző: Szekeres Tamás
Gólszerző:Márkvárt (26.), Borvető (55.).

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb