Mindenmás

Most történik: egy munkagép átszakított egy gázvezetéket a Budapesti úton, kivonult a katasztrófavédelem (frissítve)

Gubancosan telik a péntek, háromnegyed 11 környékén ugyanis egy munkagép átszakított egy gázvezetéket a Budapesti úton, a Metró környékén. Információink szerint a katasztrófavédelem szakembereit már riasztották a helyszínre.

Mint a Csongrád-Csanád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságtól megtudtuk, két hivatásos katasztrófavédelmi műveleti szolgálat, és a katasztrófavédelmi mobil labor is kint van a helyszínen. Jelenleg méréseket végeznek, és egy védősugárral biztosítják a területet a gázszolgáltatóval közösen. Amint bővebb információhoz jutunk, frissítjük cikkünket!

FRISSÍTVE: ELZÁRTÁK A GÁZT

Molnár Krisztina, sajtószóvivő azt közölte szerkesztőségünkkel, hogy 100 a biztonság érdekében 100 méteres körzetben lezárták a területet, viszont illetékes szolgáltatónak sikerült elzárnia a gázt a helyszínen. Olvasónk információja szerint a Délép Ipari Park területén szakították el a fő gázvezetéket, ami ellátja az ipari parkot.

FRISSÍTVE: MEGJÖTT A HIVATALOS KÖZLEMÉNY

Cikkünk megjelenését követően a katasztrófavédelem is kiadott egy közleményt, ebben így írnak: “eltört egy gázvezetéket egy kisebb daru Szegeden, az 5-ös főút Budapesti úti szakaszának közelében, a Wolfgang Sandner utcával átellenben. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett a szegedi hivatásos tűzoltók 100 méteres sugarú körben zárt területté nyilvánították a helyszínt, mivel a 6 bar nyomású, 63 milliméter átmérőjű vezetékből ömlött a gáz. A tűzoltók áramtalanították a környező ipari létesítményeket, és ezekben leállíttattak minden munkafolyamatot. A gázszolgáltató elzárta a gázvezetéket, így megkezdődhet a helyreállítás.”

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb