Sport

Benji Szegeden marad! Szerződést hosszabbított az OTP Bank-Pick Szeged a saját nevelésű jobbszélsővel

2026 nyaráig meghosszabbította 20 éves jobbszélsője, Szilágyi Benjámin szerződését az OTP Bank-Pick Szeged, amit pénteken a hivatalos honlapjukon közöltek.

„Nagy örömmel jelentem be, hogy saját nevelésű játékosunkkal, Szilágyi Benjáminnal 2026. június 30-ig meghosszabbítottuk a szerződését. Benji az idei szezonban bizonyította, hogy szép jövő előtt áll, erőssége csapatunknak” – nyilatkozta Kiss Bence cégvezető.

BENJÁMIN SAJÁT NEVELÉSŰ JÁTÉKOS

Szilágyi Benjámin 2003. május 18-án született Szegeden. A 20 éves játékos a Pick Szeged utánpótlásában kezdte pályafutását, végigjárta a ranglétrát, majd 2020-ban a PICK Kézilabda Akadémia játékosa lett. 2021. március 5-én mutatkozott be az NB I-ben. A premier igazán emlékezetesre sikerült, hiszen az Orosháza ellen 37-21-re megnyert meccsen hat gólt szerzett. A 2022-2023-as szezont kölcsönben a NEKA együttesében töltötte, majd egy év után visszatért a szegedi csapathoz. A K&H férfi kézilabda ligában 16 meccsen szerepelt és a második legeredményesebb játékos lett, 53 gólnál jár. Az idei szezonban bemutatkozott a Bajnokok Ligájában, eddig négy gólt szerzett, a dán Aalborg elleni hazai találkozón dobta első BL-találatát.

MÁR GYEREKKÉNT IS AZ VOLT AZ ÁLMA, HOGY A KÉK MEZT VISELJE

“Kisgyerekként az volt az álmom, hogy a kék mezt viselhessem. Ez megvalósulhatott, és büszke vagyok arra, hogy szeretett klubom számol velem, így meghosszabbították velem a szerződésem. Tudom, hogy még sokat kell dolgoznom, van még hova fejlődni, de ezen munkálkodom, hogy még jobb legyek. Élvezem minden pillanatát a csapatnál, nagyon rendesek velem a társak, rengeteg segítséget kapok tőlük” – nyilatkozta Szilágyi Benjámin. 

A Szeged egyébként a Kolstad csütörtöki vereségének köszönhetően biztosította a helyét a BL playoffkörében. Erről itt írtunk:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb