Mindenmás

Igazán megérdemelt elismerésben részesült a szentesi tűzoltó

Első tiszti kinevezéseket, valamint Hősies Helytállásért odaítélt elismeréseket adott át az országos katasztrófavédelmi főigazgató Budapesten. December 12-ei súlyos baleset sérültjének életét mentette meg Balázs Csaba tűzoltó százados, mely tettért kitüntették a szentesi tűzoltót.

Az ünnepségen Góra Zoltán tűzoltó altábornagy kitüntette Balázs Csaba szentesi tűzoltó századost is, aki tavaly decemberben mentette meg egy balesetben sérült férfi életét – derül ki a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatásából.

ESZMÉLETÉT VESZTETT SOFŐRT MENTETT, AKINEK A LÉGZÉSE ÉS A KERINGÉSE IS LEÁLLT

December 12-én balesethez riasztották a szentesi hivatásos tűzoltókat: egy autó villanyoszlopnak hajtott. A gépjármű sofőrje rosszul lett, eszméletét veszítette, a kocsi többi utasának nem esett baja. A sérült légzése és keringése leállt, a hivatásos egység parancsnoka megkezdte az újraélesztést, amelyet a mentők kiérkezését követően velük egyeztetve is folytatott. A gyors és szakszerű elsősegélynyújtással sikerült a beteg légzését, valamint keringését stabilizálni. A sérültet súlyos, életveszélyes állapotban, de stabil életfunkciókkal szállították kórházba. Tettéért a főigazgató Hősies Helytállásért elismerésben részesítette Balázs Csaba tűzoltó századost, a szentesi hivatásos tűzoltó-parancsnokság szolgálatparancsnokát. Köszönjük hősiességét!

TÖBB KINEVEZÉS IS TÖRTÉNT A RENDEZVÉNYEN

A rendezvényen egyébként március 1-jei hatállyal tűzoltó őrnaggyá nevezték ki a Csongrád-Csanád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományába Fülöp Gábor tűzoltó törzszászlóst, tűzoltó századossá Csiszár Mária Magdolnát, s tűzoltó főhadnaggyá nevezték ki Csongrád-Csanád vármegyébe Jernei Tamás tűzoltó főtörzsőrmestert – tudta meg lapunk.

Gratulálunk minden érintettnek!

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk!

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb