Mindenmás

Napi pakk: ködös, felhős majd napos idő lesz és még új kiállítás is van a Móra Ferenc Múzeumban

Vasárnap köd, felhő majd várhatóan napos idő várható Szegeden. Az új kiállítás pedig továbbra is elérhető a Móra Ferenc múzeumban. Helló Szeged! Ez itt a napi pakk, hogy ne maradjatok le semmiről.

MAI NÉVNAPOSOK

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Alexandra, Apolka, Friderika, Frigyes, Gunda, Inez, Irma, Kámea, Kleon, Kornél, Kornélia, Kunigunda, Mirkó, Múzsa, Aszter, Kamilla, Oszkár, Ticiána és Mária nevű Szeged365 olvasónknak. Érdekességek:

  • 177 éve megszületett Alexander Graham Bell skót születésű amerikai fizikus, a telefon feltalálója, a siketoktatási rendszer kidolgozója.
  • 145 éve megszületett Chorin Ferenc gyár- és bányatulajdonos, a Horthy-rendszer egyik legbefolyásosabb üzletembere.
  • 145 éve megszületett Manno Miltiades görög származású magyar grafikus, festő- és szobrászművész, sportoló, aki az FTC turulmadaras jelvényét tervezte.
  • 141 éve megszületett Csortos Gyula színész. (Hyppolit, a lakáj; Meseautó)

KÖDFOLTOKKAL INDUL A VASÁRNAP

Vasárnapra virradóra ismét ködfoltok képződhetnek, ezek feloszlása után viszont naposabb időre van kilátás. Legfeljebb helyenként – nagyobb eséllyel az ország keleti, északkeleti felén – fordulhat elő kisebb zápor.

MA IS ELÉRHETŐ A MÓRA FERENC MÚZEUM ÚJ KIÁLLÍTÁSA

A haj és az arcszőrzet kerül a középpontba a Móra Ferenc Múzeum új kiállításán. A jólfésültség története című tárlaton a látogatók megismerkedhetnek a fodrászok, borbélyok fortélyaival, a fodrászszalonok kialakulásával, a frizurák változásának érdekességeivel.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb