Szegedi Arcok

Szegedi Arcok: ma hajnalban gyalog indult el Szegedről a Balatonra Muráti Balázs…egy személyes utazás a változás felé (videó)

Balázs története: amikor Balázs egy régi emlékkép és videó nyomán szembesült azzal, hogy az elmúlt évek során mennyire megváltozott – és nem feltétlenül pozitív irányba – döbbenetes felismerés érte. Az a pillanat, amikor a tükörbe nézve alig ismert magára, a változás iránti vágyat lobbantotta fel benne. Ma reggel élőben a Szeged365.hu oldalán mutattuk be az első lépéseket amiket Muráti Balázs megtett…nem is akármilyen lépések voltak ezek: Balázs Szegedről legyalogol egészen a Balatonig…ez a terv. E történet nem csak egy személyes küldetésről szól, hanem arról is, hogyan válhatunk inspirációvá mások számára a hétköznapi életünkben.

Balázs rádöbbent, hogy az évek során felhalmozódott kilók és a mozgásszegény életmód mögött a karrierje áll, amely rengeteg autózást és irodai munkát követelt tőle. Elhatározása, hogy gyalog járjon dolgozni, nem csupán fizikai, de mentális változást is hozott számára. A napi 4,2 kilométeres útja során felfedezte a természet szépségét és a fotózás iránti szenvedélyét, ami Szeged városának megörökítésére ösztönözte.

Ez a változás nem maradt apró lépéseknél. Balázs hamarosan napi 20-25 ezer lépést tett meg, hétvégeken pedig még nagyobb távolságok meghódítására vállalkozott. Ópusztaszer felkeresése és onnan biciklivel való visszatérése csak a kezdet volt. Mindezek mellett a súlyzózás is bekerült a mindennapjaiba, ami tovább erősítette elhatározását és fizikai állapotát.

Balázs azt is megsúgta, hogy nem egyedül készült fel az útra. Testileg és lelkileg is felkészítették a kihívásokra, nem is akármilyen szegedi sportolók: az IBO nemzetközi nagyközépsúlyú (és a WBO korábbi) bajnoka, a Szeged Sportolója díjas közönségkedvenc sportoló Kis Máté, valamint az egykori Európa-bajnoki ezüstérmes triatlonista, a Budapest Maratonon újabb egyéni csúcsot futó és ezzel a dobogó harmadik fokára is felálló Simon Péter, aki nem mellékesen az Ironman Világbajnokságon 31. helyezést szerezte meg.

Az igazi próbatétel tehát a Balatonlelle felé tett túra: több, mint 200km négy nap alatt gyalog, ez az amire vállalkozott Balázs. Nekünk elárulta hisz abban, hogy nincsenek lehetetlen célok, csupán megfelelő hozzáállásra van szükség. Ezen kívül arra is szeretne rávilágítani, hogy a változás nem csak személyes, de közösségi szinten is lehetséges. Meggyőződése, hogy a példamutatás és a közvetlen környezetünk inspirálása révén valódi változást érhetünk el. Itt nézd meg azt az utazó pakkot amit összekészített Balázs a nem hétköznapi túra előtt:

Természetesen amint megtudtuk Muráti Balázs szegedi barátunk extrém tervét már biztosan tudtuk: a Szeged365 Family nem maradhat le az első lépésekről sem: ma reggel élőben jelentkeztünk be a gyönyörű Klauzál térről, ahonnan elindult Muráti Balázs. Nézd meg a videót itt:

Szeretné ezt a különleges teljesítményt arra is felhasználni, hogy a hétköznapi mozgásra való felhíváson túl segítsen: az OMSZ -nek szeretne adományokat gyűjteni, hogy tudjanak újabb gépeket vásárolni. Erről is részletesen beszámolunk a Szeged365.hu-n a jövő héten.

Balázs története tehát véleményünk szerint nem csak egy személyes útravaló, hanem egy felhívás is. Arra ösztönöz, hogy lépjünk ki a komfortzónánkból, törődjünk egészségünkkel és inspiráljuk környezetünket. Egyúttal arra is figyelmeztet, hogy bármi történhet útközben, ezért fontos, hogy felkészültek legyünk. Ezt az üzenetet szeretné eljuttatni mindenkihez, aki csak hajlandó figyelni – legyen szó munkáról, családról vagy éppen egy mozgásszegény életmódról.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ Kövess a Szeged365 TikTokFacebook és Instagram oldalakon is! Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb