Közélet

Nagy lehetőség a tehetséges alkotók számára: ismét lehet pályázni a Magyar Művészeti Akadémia hároméves ösztöndíj­programjára

Április 2-ig lehet pályázni a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) hároméves ösztöndíj­programjára, amelynek szakmai lebonyolítója az MMA Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézet (MMA MMKI), tudatta szerkesztőségünkkel a szervezet Szegedi Regionális Munkacsoportja.

Mint írták, az MMA hetedik alkalommal hirdeti meg a művészeti és művészet­elméleti alkotómunkát támogató ösztöndíjpályázatát, amelynek száz kedvezményezettje három évre szóló, havi bruttó 200 ezer forint összegű művészeti ösztöndíjban részesül. 

CÉLJUK A MAGAS SZÍNVONALON ALKOTÓK TÁMOGATÁSA

Az MMA Művészeti Ösztöndíjprogram célja a magas színvonalú alkotó- és előadóművészeti, valamint művészetelméleti tevékenység támogatása, anyagi feltételeinek megteremtése. Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is:

  • az építőművészet,
  • a film- és fotóművészet,
  • az ipar- és tervezőművészet,
  • az irodalom,
  • a képzőművészet,
  • a művészetelmélet,
  • a népművészet,
  • a színházművészet és a zeneművészet területéről várják a pályájukon már felmutatható eredménnyel rendelkező pályázókat.

EZEK A JELENTKEZÉS FELTÉTELEI

Tájékoztatásuk szerint minden olyan, magyarországi adóazonosító jellel rendelkező természetes személy pályázhat, aki a támogatási időszak kezdetéig már betöltötte a 18., de még nem töltötte be az 50. életévét. Pályázni egyénileg és csoportosan is lehetséges, a felhívásra egy alkotó egyszerre egy pályázatot nyújthat be.

NEM CSUPÁN AZ ÖSZTÖNDÍJJAL TÁMOGATJÁK A NYERTES PÁLYÁZÓKAT

A nyertes művészek az ösztöndíj mellett folyamatos mentorálást, valamint publikálási és bemutatkozási lehetőséget kapnak, továbbá rendszeres szakmai találkozón vesznek részt az MMA MMKI központjaként működő Hild-villában, amelyen beszámolhatnak az addig elért eredményeikről, emellett tovább bővíthetik szakmai kapcsolatrendszerüket.

A támogatási időszak 2024. szeptember 1-jén indul és 2027. augusztus 31-én végződik.

A pályázat benyújtásának nem feltétele a művészeti vagy művészetelméleti végzettség, szakképzettség. A pályázatot kizárólag magyar nyelven és elektronikus úton lehet beadni.

Jelentkezni az MMA MMKI honlapján lehet 2024. február 26. és április 2. között.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb