Közélet

A helyiek félnek: falkákba járnak a kóbor kutyák Magyarcsanádon

Az utóbbi években egyre több kóbor kutya tanyázik Magyarcsanádon, számolt be róla az RTL Híradója. Az egyik helybéli azt is elmondta a híradónak, hogy az unokáját a minap a szomszéd mentette meg a kutyatámadástól. A falubeliek közül többen félnek a kutyáktól, illetve féltik a gyerekeket, ezért megoldást sürgetnek az ügyben.

Szerencsére eddig tragédia nem történt, bár ahogy az egyik helybéli elmondta a híradónak, az unokáját például majdnem leszedték a kerékpárjáról a kóbor állatok. Van olyan útszakasz, amit pont a kutyák miatt kénytelenek elkerülni a falubeliek, az állatok ugyanis csapatokba verődve tanyáznak egy-egy részen.

KUKÁKAT BOROGATNAK ÉS A VADÁLLOMÁNYBAN IS KÁRT TESZNEK

Farkas János, a település polgármestere elmondta a híradónak, hogy más problémát is okoznak a kóbor kutyák: felborogatják a kihelyezett kukákat, melyekben élelmet keresnek, illetve a vadászok elmondása alapján a külterületen élő vadállatokat is veszélyeztetik, rengeteg kárt okoznak. A polgármester szerint hiába az állatvédelmi törvény, ha azt a gazdák nem tartják be, ugyanis sok kutya ki tud jutni a kerítések ellenére az utcára, nincsenek oltva, chipelve, nem tudják rábizonyítani a gazdákra, hogy az övék az állatok.

ÁPRILISTÓL SZERZŐDNEK A GYEPMESTERREL

A településre eddig alkalomszerűen riasztották a kóbor állatok miatt a makói gyepmestert, áprilistól azonban kilenc másik településsel közösen szerződnek az önkormányzatok a gyepmesterrel, hogy megszabaduljanak a kóbor kutyáktól.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Forrás és fotó: rtl.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb