Közélet

A MÁV elrendelte az üres pozíciók zárolását: mostantól csak különösen indokolt esetben lehet új embert felvenni

A MÁV elrendelte az üres pozíciók zárolását. Ez azt jelenti, hogy az üres, betöltetlen pozíciókra mostantól csak különösen indokolt esetben, külön engedéllyel vehetnek fel új embereket – értesült a Telex.

Mint a lapnak a MÁV írta, “a hatékony létszámgazdálkodás megvalósítása érdekében az üres pozíciók betöltése immár egyedi engedélyeztetési eljáráshoz kötött”. Továbbá a MÁV hangsúlyozta, hogy a cégnél nincs általános létszámstop, „a MÁV-VOLÁN-csoport leányvállalatainál számos munkakörbe van felvétel, a közszolgáltató folyamatos működése biztosított”.

LEGALÁBB A NYÁR KÖZEPÉIG ÉRVÉNYES A KORLÁTOZÁS

A lap birtokába jutott belső levél alapján a korlátozás valamennyi olyan pozícióra érvényes, amely betöltetlen, azaz betöltésükre toborzás lenne indítható. „A működés során megüresedő pozíciók esetében a toborzás és munkaviszony létesítés kizárólag különösen indokolt esetben, a Humánerőforrás vezérigazgató-helyettesi engedélyezést követően történhet” – áll a levélben. A korlátozás legalább július 31-ig tarthat.

EMBERHIÁNNYAL KÜZDENEK, CSAK AZ MARAD, AKI ELHIVATOTT

„A MÁV-Volán csoportnál a betöltetlen pozíciók aránya az összlétszámhoz képest mindössze mintegy 3 százalék. A MÁV-START-nál nagyságrendileg 280 a betöltetlen pozíciók száma”. A Vasutasok Szakszervezete szombathelyi területi képviseletének vezetője, Németh Tamás ennél borúlátóbban látta a helyzetet: „nem tudok olyan területi igazgatóságot mondani, ahol ne lenne emberhiány, sokszor már a munkabiztonságot veszélyeztető módon”. „Egyszerűen csak az marad, aki elhivatott, és valóban lojális a vasúthoz” – mondta el a lapnak

Forrás: telex.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb