Szegedi Arcok

Szegediek a világ körül: szegedi lemezlovas mixét válogatta be műsorába a világszinten hallgatott, top ibizai rádió – exkluzív interjú Kiss Viktor, DJ-vel

Óriási megtiszteltetés érte a közismert szegedi lemezlovast, Kiss Viktort, ugyanis mixe bekerült a világ szórakoztató iparágának fellegvárában található, vibráló éjszakai életéről közismert földközi-tengeri sziget, Ibiza egyik rádióállomásának, az Ibizasonica Radio-nak műsorába. A mix februárban debütált a csatornán, de azóta is játsszák, sok-sok hallgató és a deep house stílus szerelmeseinek örömére. Arról, hogyan került be az ibizai rádió adásába a szegedi DJ alkotása, Kiss Viktorral beszélgettünk.

A történet még tavaly decemberben kezdődött, amikor a világszinten hallgatott, top rádiónak számító, helyi csatorna, az Ibizasonica Radio egy mixversenyt hirdetett, ahová a világ minden tájáról várták a pályázókat, saját, még sehol nem játszott mixeikkel. Viktor kapva kapott is az alkalmon és elkészítette, saját hanganyagát, amit beküldött a pályázatra. Több száz zenei anyag landolt a csatornánál a felhívásra, melyeket saját applikációjukban mutattak be a közönségnek. Ezek közül pedig a leghallgatottabb öt mix került be a rádió élő adásába.

FEBRUÁR 19-ÉN DEBÜTÁLT VIKTOR MIXE

Mint Viktor mesélte, miután beküldte zenei anyagát a versenyre, közel egy hónap síri csend következett. A szegedi lemezlovas már nem is számított arra, hogy az ő szerzeménye lesz az egyik szerencsés kiválasztott, amikor jött a várva várt email: Viktor zenei anyaga egyike annak az öt mixnek, amit kiválasztottak az élő adásba. A nagy nap február 19-én, este nyolc órakor, főműsoridőben volt: ekkor debütált Viktor mixe az Ibizasonica Radio adásában.

IBIZA, A HELY AHOL DIKTÁLJÁK AZ ÜTEMET

A szegedi DJ elárulta, nem volt nehéz dolga a zenei anyag megalkotásánál, hiszen közel áll hozzá az Ibizasonica Radio által képviselt zenék stílusa. „Ibizán diktálják az ütemet. Ez azt jelenti, hogy underground vonalon ott szólalnak meg elsőként azok a dallamok, melyek a későbbiekben a világban elterjednek, s közönségkedvencekké válnak” – árulta el Viktor. Hozzátette, az ő összeállítása a deep house és deep afro house vonalon alapszik. Hangzásában arab, keleties beütést hordoz a zenéje, amit a lassabb, letisztult ütemek varázsolnak légiessé és egzotikussá.

EGYFAJTA UTAZÁS A TÁVOLI KELET EGZOTIKUS VILÁGÁBA

„Amikor készítettem, egyfajta utazásként éltem meg ezt a mixet. Mintha innen, Szegedről felszállnánk egy repülőre és átszelnénk a világot egészen a Közel-Keletig” – árulta el Viktor, ahogy azt is, a visszajelzések alapján másokban is ugyanezeket a gondolatokat ébresztette a mix, így nagy örömére teljes mértékben sikerült átadnia hallgatóságának azt az érzésvilágot, amit zenéjével szeretett volna közvetíteni.

LESZ-E FOLYTATÁS?

Magától értetődik a kérdés, hogyan tovább, hallható lesz-e az ibizai rádióban Viktor más mixe is. „Minél többet forgatom az embereknél ezt a mixet és minél többet beszélgetek róla, annál több plusz erőt és motivációt ad mindennap arra, hogy ne hagyjam abba, és további tartalmakat készítsek. Ez volt a rádió első ilyen versenye, így még nem tudom, hova vezet ez az út, de mindenesetre nyitott vagyok a folytatásra” – árulta el Viktor.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb