Mindenmás

Gluténos az egyik szegedi multi gluténmentes keksze, visszahívták a forgalomból

Határérték feletti gluténtartalma miatt Szegeden is visszahívta, és a forgalomból is kivonta a saját márkás Petits Beurre nevű gluténmentes vajas kekszet az Auchan – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

A hivatal kér mindenkit, hogy a 130 grammos kiszerelésű, 2024. március 19-i minőségmegőrzési idővel rendelkező terméket ne fogyasszák el. A keksz az Auchan bármelyik üzletébe visszavihető, az árát blokk nélkül is visszatérítik.

ALLERGIÁS REAKCIÓT VÁLTHAT KI

A Nébih kiemelte, hogy az Európai Unióban az élelmiszerek címkéjén fel kell tüntetni a leggyakrabban allergiát okozó összetevőket, például: glutént tartalmazó gabonaféléket, tojást, földimogyorót, szóját, tejet, dióféléket. Ezek túlérzékenységi reakciót csak az arra érzékeny egyénekben idéznek elő. Az immunválasz lehet azonnali vagy késleltetett reakció, az élelmiszer allergiák nagy része azonnali. Az allergia leggyakrabban bőrtünetek (kiütés, pirosodás, ekcéma), légzőszervi tünetek (orrfolyás, asztma) és emésztőrendszeri tünetek (hasmenés, puffadás) formájában jelentkezik.

Tegnap a Lidl egyik termékével volt gond:

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb