Szegedi Arcok

Újabb büszkeségek: tegnap átadták a Szegedért Alapítvány díjait, a Szegedi Nemzeti Színházban

Ismét teljesítettek a szegediek, ugyanis kiérdemelték a Szegedért Alapítvány elismeréseit. Az alapítvány olyan személyeket díjazott, akik városunk rangját növelik, támogatnak olyan kezdeményezéseket, amik gazdagítják otthonunk életét. A díjátadónak a Szegedi Nemzeti Színház adott otthont, az alapítvány fődíjasa Prof. Dr. Varga Endre traumatológus professzor lett.

HARMINCÖT ÉVE MINDEN ÉVBEN OSZTANAK DÍJAKAT

Harmincötödik alkalommal döntöttek a Szegedért Alapítvány kuratóriumai a 2024. évi díjakról és pályázati támogatásokról, és a beérkezett civil ajánlásokból kiválasztották az idei év fődíjasát valamint a tudományos, a művészeti és a társadalmi-állampolgári kuratórium díjazottját.

A FŐDÍJAT PROF. DR. VARGA ENDRE TRAUMATOLÓGUS PROFESSZOR KAPTA

Az ő kezdeményezésének köszönhető, hogy az életveszélyes állapotban lévő sérültek ellátási prioritását leíró ATLS protokollt Magyarországon is elsajátíthatják és alkalmazzák, ezzel jelentősen eredményesebbé válik a sürgősségi ellátás. Varga professzort mindenki sokoldalú, nyitott és barátságos embernek ismeri, aki a műtőn kívül is odafigyel a környezetére, a nehézsorsú emberekre. Az ő kezdeményezésére került ki életmentő defibrillátor a város több pontjára. Szeged város érdekében kamatoztatott kiemelkedő színvonalú orvosszakmai munkáját, iskolateremtő tevékenységét és közösségépítő munkáját ismeri el a Szegedért Alapítvány fődíja.

MÉG HÁROM SZEGEDI RÉSZESÜLT AZ IDEI DÍJAKBAN

  • A Tudományos kuratórium Szőkefalvi-Nagy Béla díját Prof. Dr. Tamás Gábor biológus kapja.
  • A Művészeti Kuratórium Gregor József díját Németh György fotóművész kapja.
  • A Társadalmi-Állampolgári Kuratórium Debreczeni Pál díját Szűcsné Kolonics Erika közművelődési szakember kapja. 

AZ ÁTADÓ MAJD A KONCERT A SZEGEDI NEMZETI SZÍNHÁZBAN VOLT

A díjátadó után a Budapest Bár zenekar, koncertjével koronázta meg az estét.

Gratulálunk, minden díjazottnak, büszkék vagyunk rátok!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb