Közélet

Ma délután beiktatják Magyarország új köztársasági elnökét: Sulyok Tamás az SZTE-n szerezte meg azt a tudást, amivel idáig jutott (frissítve)

Ma délután, 14 órakor iktatják be Sulyok Tamás köztársasági elnököt. A ceremónián lesz zászlófelvonás, katonai tiszteletadás, majd beszéd a köztársasági elnöktől. Büszkék vagyunk, hogy egy, az SZTE-n végzett egykori hallgató, majd óraadó személyére ruházzák át a köztársasági elnök címet.

MÁR MÁRCIUS 5-E ÓTA KÖZTÁRSASÁGI ELNÖK, DE MA LESZ AZ ÜNNEPÉLYES BEIKTATÁS

A beiktatási ceremóniát vasárnap délutánra halasztották. Az ünnepséghez az időjárás is kedvezni fog. Zászlófelvonással kezdődik a Szent György téren, majd lesz katonai tiszteletadás, egyházi áldás, végül pedig az új államfő beszédével szól Magyarországhoz.

HAGYOMÁNYOS LESZ A MENETREND

Novák Katalin beiktató ceremóniáján annak idején Rúzsa Magdi énekelt, viszont az új köztársasági elnök, Sulyok Tamás beiktatásán sokkal hagyományosabb lesz a menetrend- írja az Index.hu.

MÁR MEGÉRKEZETT AZ ÜNNEPSÉGRE SULYOK TAMÁS ÉS FELESÉGE (FRISSÍTVE)

Sulyok Tamás köztársasági elnök beiktatási ceremóniáját vasárnap délután a Szent György téren tartják, ahol beszédet mond az új államfő- írja az Index.hu. Sulyok Tamás és felesége, Nagy Zsuzsanna lovas felvezetéssel érkezett a térre, a vendégek – köztük Orbán Viktor miniszterelnökkel – felállva fogadták az új államfőt. A köztársasági elnököt a díszegység katonai tiszteletadással várta. Később a történelmi zászlókat díszmenetben vitték a térre.

Ha kíváncsi vagy, mi vezetett az új köztársasági elnök megválasztásához, korábbi cikkeinkben elolvashatod:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb