Mindenmás

A mellkasára térdelt, majd megfojtotta alvó feleségét egy férfi Szegeden – vádat emeltek ellene

Védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés miatt emelt vádat a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség egy 45 éves szegedi férfivel szemben, mert 2022 novemberében megfojtotta alvó feleségét.

A vádhatóság hétfőn azt írta: a férfi 2019 óta élt házasságban a nővel; kapcsolatuk a közös gyermekük születése előtti időben kezdett megromlani, egyre többször veszekedtek. Előfordult, hogy a férfi hosszabb időre elköltözött családjától úgy, hogy a felesége csak később tudta meg, hol tartózkodik. A házasságuk válságba került, 2022 tavaszától veszekedéseik állandósultak.

ÖSSZEVESZTEK, MAJD MEGFOJTOTTA

A férfi a feleségével és közös gyermekükkel 2022. november 15-én Szegeden tartózkodott; a kora éjszakai órákban vita, hangos szóváltás alakult ki közöttük. A vitát követően a nő a hálószobában elaludt, majd a férfi az ágyon fekvő, alvó felesége mellkasára térdelt, két kézzel megragadta a nyakát és addig szorította, amíg a nő nem mozdult; a nő a helyszínen meghalt – közölte az ügyészség, megjegyezve: a gyermek a lakás másik szobájában aludt, a cselekményt nem észlelte.

Az ügyészség a büntetlen férfival szemben fegyházban letöltendő szabadságvesztés büntetésre, közügyek gyakorlásától eltiltásra és a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből történő kizárásra tett indítványt.

Pont ma emeltek vádat egy másik férfival szemben is, aki halálra verte élettársát Szegeden:

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb