Smart Szeged

Befutott a nap legtutibb híre is: elkészült az árvízi emlékmű felújított tere, még némi zöldterületet is kapott

Hamarosan kész lesz az árvízi emlékmű körüli terület rekonstrukciója Szegeden, működésre bírták a hosszú ideje használaton kívüli örökmécsest is – írtuk meg március elején. A tervezettnek megfelelően a szegedi nagyárvíz évfordulójára teljesen el is készült az árvízi emlékmű körüli terület rekonstrukciója.

A felújításra azért volt szükség, mert a korábban ott lévő díszburkolat szinte teljesen tönkrement és balesetveszélyessé vált. Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester még március elején arról beszélt, hogy az utolsó simításokon dolgoznak, de március 12-ig biztosan elkészül a beruházás, a terveknek megfelelően ma át is adták a felújított teret. Működésre bírták továbbá a hosszú ideje használaton kívüli örökmécsest is és a kordonokat is elbontották már. A burkolat összesen 700 négyzetméteren újult meg és még némi zöldterület is kialakításra került. A megújult, ma ünnepélyesen átadott térről Nagy Sándor fotókat is közölt, mutatjuk is őket:

A városfejlesztési alpolgármester hozzátette, az átadás mellett önkormányzati képviselők és a hivatal dolgozói is megemlékeztek az árvízi emlékműnél a Nagyárvíz 145. évfordulójáról.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb