Mindenmás

Egymás után szállították el a tilosban parkoló kocsikat kedden a Feketesas utcából, több autós is figyelmen kívül hagyta a nagytakarítást Szegeden (videóval)

A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. és a Szegedi Közlekedési Kft. közös várostakarítási munkát szervez 2024. március 11. és 14. között – számoltunk be róla korábban. Kedden a Feketesas utca környéke volt a soron következő, ahonnan az összes ott parkoló kocsit elszállították, amely akadályozta a takarító gépeket, erről egy videó is felkerült az egyik szegedi Facebook-csoportba.

Az érintett útszakaszokon a munkavégzések alatt reggel 08:30 és délután 14:00 óra között időszakos forgalomlassításra és forgalomterelésekre kell számítani, valamint parkolási tilalom lesz érvényben – írtuk meg pár nappal ezelőtt. A hét második napján a Feketesas utca és környéke volt a soros, de a jelek szerint sokan figyelmen kívül hagyták az SZKT és az SZKHT figyelmeztetéseit és a tiltás ellenére leparkoltak az említett helyszínen, hiába jelezték előre, hogy a tilosban parkoló kocsikat elszállítják. Az esetről egy videó is felkerült az egyik népszerű szegedi Facebook-csoportba, amelyen jól látszik, hogy a takarítást akadályozó gépjárműveket bizony sorra szállítja el az SZKT, íme:

Mint korábban mi is megírtuk, az SZKT és az SZKHT mindenkit arra kér, hogy fokozottan figyeljék a kikerülő tiltó táblákat. A munkák végeztével a parkolók fokozatosan megnyitásra kerülnek a takarításban érintett utcákban. A tiltás ellenére a táblán belül parkoló járműveket viszont elszállíttatják. A nagytakarítás csütörtökig tart, emlékeztetőül mutatjuk, melyik területeket érinti:

SZERDA

  • Takarítás I. ütem – Horváth M. u. – parkolni tilos lesz 03.13-án reggel 7:00 órától 9:30-ig.
  • Takarítás II. ütem – Széchenyi tér Tisza felőli oldalán található parkolók – parkolni tilos lesz 03.13-án reggel 7:00 órától 10:30.-ig.
  • Takarítás III. ütem – Feketesas. u. (Nagy Ernő u.-Lófara közötti szakasza) – parkolni tilos lesz 03.13-án reggel 7:00 órától 11:30-ig.
  • Takarítás IV. ütem – Zrínyi u. – parkolni tilos lesz 03.13-án reggel 7:00 órától 12:30-ig.
  • Takarítás V. ütem – Dóm tér Tisza felöli oldala – parkolni tilos lesz 03.13-án reggel 7:00 órától 13:30 ig.

CSÜTÖRTÖK

  • Takarítás I. ütem – Kiss E. u. – parkolni tilos lesz 03.14- én reggel 7:00 órától 9:30-ig.
  • Takarítás II. ütem – Kazinczy u.; Berzsenyi u. – parkolni tilos lesz 03.14-én reggel 7:00 órától 10:30.-ig.
  • Takarítás III. ütem – Deák F. u. (Victor Hugo u. – Wesselényi M. utcák közötti szakasza), Victor H. u. – parkolni tilos lesz 03.14-én reggel 7:00 órától 11:30-ig.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb