Mindenmás

Napi pakk: felhős napunk lesz ma Szegeden, Albert Einstein szülinapján

Itt a csütörtök, a hét utolsó munkanapja, kitartás a munkában, hamarosan kitör a hosszú hétvége. Felhős napra számíthatunk ma Szegeden, és még gyenge zápor is előfordulhat, úgyhogy az esernyőd nélkül ne indulj el otthonról. Ha vonattal utaznál jó, ha tudod, a közelgő ünnep miatt már mától módosul a vonatok menetrendje. Meghoztuk a Napi pakkot a kávéd mellé, minden hasznos infóval reggelre!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kívánunk minden kedves Matild, Méta, Jára, Jarmila, Tilda, és Paulina nevű Olvasónkak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 143 éve, 1879 – ben ezen a napon született Albert Einstein német születésű amerikai fizikus, a relativitáselmélet kidolgozója.
  • 90 éve halt meg George Eastman, a Kodak atyja, aki mindenki számára elérhetővé tette a fényképezést.
  • 89 éve született Michael Caine Oscar-díjas angol színész (Hannah és nővérei, Árvák hercege, Vén rókák, Batman filmek, Eredet).
  • 228 éve, 1794 – ben ezen a napon látta meg a napvilágot Bem József lengyel katonatiszt, az 1848-49-es szabadságharc tábornoka.
  • 4 éve, 76 éves korában meghalt Stephen Hawking, angol fizikus. A BBC-nek és a Discoverynek forgatott ismeretterjesztő filmjei, népszerű könyvei (az Idő rövid története) milliókhoz jutottak el, magyarázták el a modern fizika alapjait, a relativitáselméletet, az ősrobbanást, a fekete lyukakat. Kutatási területei többek között: kvantumgravitáció, fekete lyukakból instabilitása, kozmológiai infláció, húrelmélet, féreglyukak, az univerzum sűrűségmátrixa. A ritka sorvadásos betegsége miatt szinte teljesen megbénult, számítógép és hangszintetizátor segítségével érintkezett a világgal.

MARAD A VÁLTOZÉKONY, FELHŐS IDŐJÁRÁS SZEGEDEN

Csütörtökön a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett többször megnövekszik a felhőzet Szegeden, gyenge zápor is kialakulhat. Az előrejelzések szerint helyenként még élénk lesz az északi-északnyugati szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 0 és 7 fok között valószínű, majd délutánra 10 és 16 fok közé melegszik a levegő városunkban.

MA TÜNTETÉS LESZ A DUGONICS TÉREN

Az Egységes Diákfront országos tüntetéssorozatot tart, aminek lesz szegedi állomása is – tájékoztatták szerkesztőségünket a szervezők. Mint kiderült, csütörtökön délután 5 órára várják a szegedieket a Dugonics térre.

A KÖZELGŐ ÜNNEP MIATT MÁR MÁTÓL MÓDOSUL A VONATOK MENETRENDJE

A nemzeti ünnep napján, március 15-én és a hosszú hétvégén jóval nagyobb utasforgalom várható, ezért a MÁV és a Volánbusz arra kéri utasait, hogy időben tervezzék meg utazásukat, módosul a menetrend is – közölte a vasúttársaság szerdán.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb