Közélet

Sulyok Tamás még most is egy szegedi társasház első emeletén él, innen ingázik Budapestre az új államfő

Vasárnap iktatták be hivatalosan is Sulyok Tamás köztársasági elnököt, aki a szegedi Novák Katalin helyét vette át. Mint kiderült, a frissen megválasztott államfő egyelőre nem adta fel szegedi ingatlanát, Sulyok Tamás – szinte példa nélküli módon – innen ingázik Budapestre.

A Blikk úgy tudja, hogy ha lakást nem is, de autót és testőrséget már váltott. Amíg a korábban a helyi rendőrség oldotta meg az ingatlana védelmét, immáron a Terrorelhárítási Központ testőrei felelnek a biztonságért, és a szolgálati autóját is ők biztosítják számára.

MÁR BÍRÓKÉNT IS ERŐSEN VÉDTÉK AZ OTTHONÁT

“Amikor az Alkotmánybíróság elnökévé kinevezték, akkor sem adta fel itteni társasházi lakását. Nézzék, most is az emeleten él az államfő” – mutatta meg készséggel Tibor a lapnak, aki a közelben lakik. Mint mondta, már akkor erősen védték a bírói vezető otthonát, gyakorta lehetett látni rendőrt is a ház előtt. Gyakorta látták a hivatali autóját, amivel reggel útnak indult a főváros felé. Úgy tudja, most a TEK biztonsági emberi kevésbé feltűnően végzik az ingatlan biztosítását.

A közelben lévő üzletben egyik munkatársa megerősítette, hogy a szemközti házban lakik az államfő: “korábban gyakorta láttam, beugrott ide vásárolni. Nagyon közvetlen ember, mindig lehetett vele pár szót váltani, a legegyszerűbb témákban is volt néhány mondata” – közölte a fiatal munkatárs. A megjelölt házban egyébként a kapucsengőn rajta van Sulyok Tamás neve, ami a volt és jelenlegi állami vezetők közül vélhetően kevesekről mondható el.

NEM SOKÁIG MARAD ÍGY

Egy, a családdal közvetett kapcsolatban álló személy viszont épp arról beszélt a lapnak, hogy ez nem sokáig marad így. “Úgy hallottuk, Sulyok Tamás felesége már beszélt arról, miszerint felajánlották nekik, hogy költözzenek a Béla király úti államfői rezidenciába. Azt mondják, gyönyörű épület. S bár a házaspárnak van a II. kerületben egy szép ingatlana, nagyon várják, hogy a lakói legyenek a csodás hírű állami bázisnak” – árulta el az informátor. Ezt azonban egyelőre Novák Katalin lakja, s vélhetően ez így marad még hetekig. 

VAGYONNYILATKOZATOT IS TETT

Az Alkotmánybíróság elnökeként Sulyok Tamás évente volt köteles vagyonnyilatkozatot tenni. Az idén leadott dokumentumban öt ingatlan szerepel, amelyeknek legalább részben a tulajdonosa. Van az említett, 117 négyzetméteres szegedi társasházi lakás, illetve egy 45 négyzetméteres iroda. A dokumentum szerint birtokosa egy domaszéki üdülőtanyának, egy 90 négyzetméteres balatonkenesei családi házas üdülő felének, s tulajdonrésze van egy 72 négyzetméteres, II. kerületi budapesti lakásban. Többféle megtakarításról számolt be, összesen 65 millió forintnyi összeggel rendelkezik.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb