Mindenmás

Volt mit látni a bolgár kamionban: hamis jelmezeket és hangszórókat foglaltak le a NAV munkatársai az M5-ösön (videóval)

Több mint 24 millió forint értékben népszerű mesekarakteres jelmezek hamisítványait és 1 millió forint értékű Bluetooth hangszórókat foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai az M5-ös autópályán egy bolgár rendszámú teherautó ellenőrzésekor – közölte a vámhivatal csütörtökön.

A tájékoztatás szerint a Bulgáriából Budapestre tartó kamiont az autópálya lajosmizsei szakaszán ellenőrizték. Azt írták, a fuvarlevélen gyűjtőáruként szerepelt a teherautó rakománya, amit a járőrök kockázatosnak ítélve, tételesen átvizsgáltak. A kamionban az elektronikai és kerti szerszámok alkatrészei között 2100 mesekarakteres jelmezt találtak a pénzügyőrök. Egy másik dobozban 360 Bluetooth hangszórót is találtak.

LEFOGLALTÁK AZ ÁRUT

A szaktanácsadó szerint valamennyi termék hamisítvány, azokat a jogtulajdonosok engedélye nélkül hozták volna forgalomba – tudatták a közleményben. A NAV munkatársai a hamis termékeket szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése és iparjogvédelmi jogok megsértése miatt büntetőeljárásban lefoglalták.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb