Közélet

Több, mint 50 ezren Facebookon, több ezres tömeg élőben követi Magyar Péter zászlóbontását, mozdulni is alig lehet az Andrássy útnál (videóval)

Alig lehet lépni Magyar Péter, Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter volt férjének, aki a kegyelmi botránnyal párhuzamosan kilépett a NER-ből, tüntetésén. 50 ezren Facebookon, több ezren élőben követik az eseményt. Délután három órára nagyjából megtelt Budapesten az Andrássy út a Bajcsy-Zsilinszky út és az Operaház között, ahol Magyar Péter tart ellenzéki demonstrációt. 

Magyar Péter korábban azzal hirdette meg az eseményt, hogy „mutassuk meg, hogy minden eddiginél nagyobb szükség van egy olyan, nem megvásárolható, friss erőre, amelynek célja nem a hatalomgyár propagandával történő fenntartása és a háttérben a nemzeti vagyon magánkézbe játszása, hanem többek között az egészségügy és az oktatás teljes szétesésének megállítása és a valódi nemzeti sorskérdéseinknek az emberek bevonásával történő megvitatása, eldöntése”, írta a Magyar Hang.

Magyar Péter rendezvényén Péter Petra műsorvezető után Kálóczi Réka énekelt, majd Madarász Éva és Epres Attila olvastak fel a Magyar Péterhez érkezett üzenetekből. Ezután Nagy Ervin színész szavalta a Nemzeti dalt, számolt be róla az Index.

VÁRHATÓAN EGY PÁRT INDULÁSÁT IS BEJELENTIK

“Odaállok Magyar Péter mellé, mert mindig kell egy első fecske. Én letettem a garast mellette. Lehet, hogy bátor vagy vakmerő vagyok, de úgy gondolom, ő tudja elhozni a változás szelét az országba” – mondta el Nagy Ervin a Telexnek. A rendezvényen Magyar Péter várhatóan egy párt indulását is bejelenti. Nagy Ervin erről ezt mondta: „ez az első olyan pártkezdemény, ami mellé tiszta szívvel oda tudok állni. Ez tükrözi az én elképzelésemet is arról, hogy hol kell elhelyezkednie a magyar politikai középnek. Ezt számomra Magyar Péter testesíti meg. Nyolc éve beszélgetek a barátaimmal a kocsmában arról, hogy milyen típusú országot álmodnék. Most Magyar Péter van a legközelebb ehhez. Az ő értékrendjével én közösséget tudok vállalni.”

Forrás: telex.hu/index.hu/Magyar Hang/24.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb