Mindenmás

Napi trash: őzike úszik a szemétben a Vértói úti kanálisban

Egy vízben lubickoló őzikénél nem is lehetne üdítőbb látvány így nemzeti ünnepünkön, ám Szabolcs Olvasónktól kapott fotók sajnos ennél szomorúbb valóságról árulkodnak. A képeken ugyanis az őzike szeméthalmok és elhullott állatok tetemei között gázol a Vértói úti kanálisban.

A Vértói útnál húzódó hosszú, betoncsatorna vize sajnos nem nyújt szívderítő látványt. Tele van szeméttel, sőt, mint Olvasónk írta nekünk, még elhullott állatok tetemeit is látni a csatorna vizében. A legszomorúbb, hogy ebben a kanálisban sikerült Szabolcsnak lencsevégre kapni egy a vízben gázló őzikét. Mutatjuk is a képeket:

Olvasónk elmondása szerint az őz nehezen jutott ki a csatornából, de végül egy alacsonyabb részen sikerült őt kiugrasztani. A csatornában lévő termálvíz ugyanis eléggé nyálkás és csúszós, megnehezítve az állat dolgát a kijutásra.

Vigyázzunk természeti értékeinkre, ne szemeteljünk, hiszen ezzel a környező állatvilágnak is rosszat teszünk, akik nélkül sokkal szegényebb lenne Szeged és környéke.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

A fotókat köszönjük Szabolcsnak!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb