Közélet

Botka László is megtartotta ünnepi beszédét: “mi az erős Európai Uniót, az erős NATO-t képviseljük” (videóval)

Péntek délelőtt Botka László polgármester megtartotta ünnepi beszédét Szegeden. Az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc Hősei tiszteletére térzenével kezdődött az ünnepség a Széchenyi téren, ahol, mialatt felcsendült a Himnusz, felvonták az országzászlót, majd Botka László elmondta ünnepi beszédét a Klauzál téren.

Botka László polgármester beszédében elmondta, hogy Szeged 1848 forradalmának fontos központja volt, majd a jelen Magyarországának ügyeivel folytatta. Azt mondta, hogy Szeged szabad szellemű város, amely Európához tartozik, a szegediek érdeke, hogy fenntartsuk az erős Európai Uniót és az erős NATO-t, semmi pénzért nem áruljuk el szövetségeseinket. “Mi az erős Európai Uniót, az erős NATO-t képviseljük” – mondta el Botka László.

Arról is beszélt, hogy nem jár kegyelem azoknak, akik a gyermekeinket bántják. Végül megemlítette, hogy „a megélhetési válság közepette” Szegeden nyit gyárat a BYD, a tömeg pedig ezt megtapsolta, írta a Telex.

ORBÁN VIKTOR BESZÉDE NEM VOLT ESEMÉNYTELEN

Orbán Viktor miniszterelnök az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 176. évfordulója alkalmából tartott állami díszünnepségen a Nemzeti Múzeumnál mondta el ünnepi beszédét péntek délelőtt. Az esemény nem volt zavartalan, Szabó Bálint volt szegedi képviselő egy trombitával érkezett a Múzeum körútra, hogy megzavarja Orbán Viktor beszédét. Mint a Telex írta, a miniszterelnök beszéde elején a takarodót fújta trombitáján.

ILYEN HATÁST GYAKOROLT VÁROSUNKRA A FORRADALOM

Különleges nap ez a mai a magyarság történelmében. Ezen a napon emlékezünk az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc Hőseire. Március 15-e jelképpé vált, nemzetünk szabadságszeretetét, a szabadságért vívott küzdelmét, a fejlődés, a modernizáció és a nemzeti tudat érzését fejezi ki. Amikor egy ország népe egy emberként lélegzett és cselekedett, és egy csepp vér ontása nélkül győzelemre vitték a forradalmat, melyben Szegednek is meghatározó szerep jutott. Városunk szerepéről, a forradalom hatásairól Miklós Péterrel, szegedi címzetes egyetemi tanárral és történésszel beszélgettünk.

Forrás: telex.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb