Mindenmás

A fiúk lélekben minden mérkőzés részesei, emlékművet állítottak egy 25 évvel ezelőtti baleset áldozatainak Makón

Szombaton emlékművet állítottak a Makó Arénában a 25 évvel ezelőtt közlekedési balesetben elhunyt négy fiatal focistának. Gera Gábor, Gráf Rudolf, Kolozsvári Gábor és Ponczok Attila 1999. március 13-án vesztette életét, amikor egy focitornáról hazafelé tartva vonattal ütköztek Lakiteleknél egy vasúti átjáróban.

Csernus Imre, az M-Foci Kft. ügyvezetője elmondta: Gera Gábor, Gráf Rudolf, Kolozsvári Gábor és Ponczok Attila, valamint társaik 1999. március 13-án egy focitornáról utaztak haza, mikor Lakiteleknél egy vasúti átjáróban vonattal ütköztek. A baleset helyszínén egy emlékművet állítottak, melyet Rudolf nővérének, Adriennek a kezdeményezésére a napokban Makóra szállítottak. Csernus Imre hozzátette: a tragédia 25. évfordulóján avatták fel.

Csernus Imrétől megtudtuk: a négy 13-14 éves játékos egykoron a Makói Utánpótlás FC-ben rúgta a bőrt. Az ügyvezető hozzátette: néhányukat személyesen is ismerte, hiszen egyidős volt velük és többször játszottak egymással. Az elhunytak nagyon tehetségesek voltak, karrier állt előttük, de az élet közbeszólt.

A FIÚK LÉLEKBEN MINDEN MÉRKŐZÉSNEK A RÉSZESEI

Az ütközés helyszínén – nem sokkal a tragédia után – fel is állították az emlékművet. A makói fiúk hozzátartozói rendszeresen fel is keresték és gondozták a focisták emlékét. Mivel 25 év telt el, több hozzátartozó azóta el is hunyt, ezért úgy határoztak, hogy a gyerekek szülővárosába hozzák az emlékművet. A makói önkormányzat segítségével az arénában egy talpazat készült és ezen helyezték el a követ. Csernus Imre megjegyezte: úgy állították fel, hogy a pályára nézzen a márványlap, így a fiúk lélekben minden mérkőzésnek a részesei lesznek – írja a promenad24.hu.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb