Mindenmás

Megáll az ész: védett madárra lőttek Hódmezővásárhely belvárosában

A hét elején érkezett a bejelentés a Szentesi Természet- és Vadvédelmi Mentőközpont Alapítványhoz miszerint egy sérült csókát találtak Hódmezővásárhelyen, a Fekete Sas előtt. Vizsgálatot követően derült ki, hogy lőtt sérülés volt a szárnyán.

A rendelőben ellátó orvosuk, Dr. Gyovai Tibor csak annyit mondott a madarat bizony meglőtték, meg kell műteni. A kedves és csodaszép tollas azóta visszatért az alapítvány gondozásába, a betegüknek bal alkar törése van, amit légpuska lövése okozott.

EZ A LÖVÉS MINDENT KIMERÍT

A műtéten túl van, már ivott és evett is, ha nem találnak rá és nem mentik meg az életét, el is pusztulhatott volna. Ez a lövés mindent kimerít: egyrészt városközpontban légpuskával nem lehet lőni, – egy gyermek, vagy egy felnőtt ember is megsérülhetett volna, – valamint gerinces állat életének veszélyeztetése, vagy annak kioltása bűncselekmény – közölte a Szentesi Természet- és Vadvédelmi Mentőközpont Alapítvány.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk!

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb