Sport

Ez brutális izgalmakat hozott, de megvan! Kijutott az OLIMPIÁRA a kézilabda- válogatott!

Büszkék vagyunk nagyon, hogy a magyar férfi kézilabda-válogatott hihetetlen izgalmakat hozó mérkőzésen 30-27-re legyőzte Portugáliát, ezzel pedig biztosította helyét a párizsi olimpián.

Egy ilyen sikerre utoljára 2012-ben volt példa, amikor a csapat Londonban képviselte hazánkat. Az olimpiai álom megvalósulását ezúttal Imre Bence kilenc góllal, Bánhidi Bence és Szita Zoltán négy-négy találattal, valamint Bartucz László 12 védésével érték el, ami nemcsak nekik, de minden magyarnak óriási örömöt és büszkeséget jelent.

A csoportkört Norvégia nyerte, de a magyarok kitartása és tehetsége előtt Portugália és Tunézia is meghajolt. Ezzel a győzelemmel a magyar férfiválogatott bebizonyította, hogy helye van a világ legjobbjai között, és készen áll arra, hogy Párizsban ismét történelmet írjon.

A magyar kézilabda-válogatott már nyolcszor szerepelt az olimpián, és többször is közel járt a dobogóhoz. Az 1936-os, 1980-as, 1988-as, 2004-es és 2012-es játékokon elért negyedik helyeik mind arról tanúskodnak, hogy a magyar kézilabda hagyománya és tehetsége kiemelkedő. Most, hogy ismét az olimpiai részvétel jogát szereztük meg, mindenki izgatottan várja, hogy a csapat milyen újabb fejezeteket ír a magyar sport történetébe.

Ez a siker nemcsak a játékosoknak, az edzőknek, és a szurkolóknak köszönhető, de minden egyes magyarnak, aki bízik a csapatban és támogatja őket. Ezúton is külön tisztelettel gratulálunk a válogatott szegedi kéziseknek!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb