Mindenmás

Napi pakk: eső után csupán felhővel számolhatunk, viszont munkálatok több helyen is lesznek a városban

Hétfőn esővel kezdünk Szegeden, majd csupán a felhők maradnak meg utána. Munkálatokkal számolhatunk több helyen a városban, érdemes úgy készülni, hogy tudjuk ezek merre vannak. Ez itt a napi pakk a legfontosabb tudnivalókkal a szegedieknek.

MAI NÉVNAPOSOK

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden kedves Alexa, Edvárd, Edvarda, Narcisszusz, Nárciusz, Szalvátor, Szandra, Alexandra, Hanga, Kirill, Szibilla, Ede, Sándor, Cirill nevű Olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 149 éve megszületett Borsos József építész, aki több református templomot tervezett. Tervei alapján épült református templom Szegeden és Hódmezővásárhelyen kettő (Tabán és Susán). Tiszalökre tervezett temploma végül nem készült el.Középületei közül híresek a debreceni rendőrség épülete, valamint a Köztemető ravatalozója és krematóriuma.
Fotó: honlap.parokia.hu
  • 137 éve megszületett Berény Róbert, kétszeres Munkácsy Mihály-díjas és Kossuth-díjas festő, grafikus.
  • 111 éve megszületett Forrai Sándor, a székely-magyar rovásírás felélesztője és elterjesztője.
  • 65 éve megszületett Luc Besson rendező, forgatókönyvíró, producer (Leon, a profi, Az ötödik elem, Taxi, A szállító).
  • 61 éve megszületett Vanessa Williams amerikai énekesnő, színésznő, az első fekete Miss America.

ESŐVEL INDUL A HÉT, MAJD VÁRHATÓAN CSUPÁN FELHŐK TARKÍTJÁK AZ EGET

Hétfőn hajnalban esővel kezdjük a hetet, majd délelőttől várhatón csupán felhők tarkítják az eget Szeged felett. Gyenge északi, északnyugati széllel kalkulálhatunk városunkban egész nap. A hőmérséklet a napokban megszokott 5 és 14 fok között alakul.

FÉLPÁLYÁS ÚTLEZÁRÁS ÉS FORGALOMELTERELÉS LESZ: VÍZVEZETÉK-REKONSTRUKCIÓS MUNKÁLATOKBA KEZD A SZEGEDI VÍZMŰ A CSANÁD UTCÁBAN

A Szegedi Vízmű Zrt. vízvezeték-rekonstrukciós munkálatokat kezd a Csanádi utcában, a Temesvári krt. és Vedres utca közötti szakaszon. A munkálatok során 2024. március 18-tól kell szakaszosan fél útpályás lezárásra, forgalomelterelésre és parkolási korlátozásra számítani a munka üteméhez, előre haladásához igazodva.

DOLGOZIK AZ MVM, ÁTHELYEZNEK EGY TROLIMEGÁLLÓT SZEGEDEN

Az MVM Démász Áramhálózati Kft. közmű munkálatai miatt 2024.03.18-án (hétfő) üzemkezdettől 2024.03.19-én (kedd) üzemzárásig a Lugas u. irányú Huszár utca megállóhely áthelyezésre kerül kb. 50 méterrel a Londoni körút felé, a Bakay Nándor u. 22. elé.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb