Mindenmás

Megszólalt a 18 éve felgyújtott P. Henrietta nagymamája: “soha nem lett volna szabad kiengedni Mukit, kivégzést érdemelt volna” (+18)

Ismét bíróság elé állították a magyar kriminalisztika történetének egyik legkegyetlenebb gyilkosát, aki 2006-ban – mindössze 14 évesen – megerőszakolta, egy fához kikötötte, kirabolta, lelocsolta benzinnel, majd felgyújtotta áldozatát. K. Andrásnak, alias Mukinak ezúttal emberölés kísérlete miatt kellett felelnie, amiért nemrégiben kis híján a saját nővérét is megölte. Most, még ennyi év után is fájdalommal beszél a történtekről Pénzes Henrietta nagymamája.

Miután a Szegedi Törvényszéken hétfőn reggel tanúként meghallgatták a bűnöző fivérét a szabadulása után befogadó Katalint, Magyarcsanádra látogatott a Blikk, ahol a 18 évvel ezelőtt meggyilkolt Pénzes Henrietta nagymamájával beszélgettek. A 82 esztendős asszony máig képtelen túltenni magát a szörnyűségen.

SOHA NEM LETT VOLNA SZABAD KIENGEDNI MUKIT

“Hiába telt el 18 év, semmivel sem enyhült a fájdalmam. Soha nem lett volna szabad kiengedni Mukit, kivégzést érdemelt volna. Elég baj, hogy nincs már halálbüntetés, vele is ugyanazt kellene tenni, amit ő művelt az unokámmal. Etetik-itatják a börtönben ezeket az elvetemülteket! Ugyanakkor a mai napig állítom, Muki nem egyedül ölte meg Henikét. Az a sovány gyerek nem bírt volna el az unokámmal” – magyarázta a lapnak Erzsike néni, akinek a családját továbbra is sújtja a sors. “Van egy dédunokám, aki nagyon emlékeztet Henikémre. Ám – sajnos – agydaganattal küzd, ami olyan helyen van, hogy nem lehet műteni. Még csak négyéves. Nem tudom, mivel érdemeltünk ki ennyi tragédiát…” – mondta.

2021-BEN SZABADULT

A lap emlékeztet, hogy miután Mukit elítélték, 15 év után, 2021-ben szabadulhatott. Az eltelt évek során külsőre teljesen átalakult, legalább száz kilót szedett magára, ám úgy tűnik, romlott lelke a rács mögött töltött időszak során mit sem változott. A mostani vád szerint a szabadulása után uralkodni kezdett a nővére felett, aki egyedüliként befogadta őt. 2022. március 28-án éjjel vitázni kezdtek: ekkor K. András két kézzel torkon ragadta a testvérét, majd szorítani kezdte a nyakát, közölve vele, hogy megöli. Kizárólag Katalin védekezésén múlt, hogy a fenyegetését nem tudta beváltani. Miután az incidenst követően Mukit lecsukták, a zárkatársai előtt is azt hangoztatta, bánja, amiért nem sikerült a testvérét megfojtania.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb