Közélet

Tavaly nyáron szabadult, újra rácsok mögé került Muki, a magyarcsanádi Pénzes Henrietta kegyetlen gyilkosa (18+)

Lejárt a 18 éves magyarcsanádi lányt, P. Henriettát különös kegyetlenséggel meggyilkoló, „Muki” néven emlegetett K. András büntetése – írtuk szűk egy éve, tavaly júliusban. A jelek szerint nem volt jó ötlet visszaengedni a társadalomba, az Index ma arról írt, hogy újra börtönben ül a magyarcsanádi tinilányt 2006 nyarán felgyújtó gyilkos. K. András állítólag a családját fenyegette meg életveszélyesen, ezért találta magát újra a rácsök mögött.

A rendőrök a szabadulása után is figyelték a férfit, és az utánkövetéskor derült ki, hogy zaklatja a rokonait. Azt egyelőre nem tudni, hogy meddig marad börtönben.

2006 NYARÁN A KÉTEZRES ÉVEK LEGKEGYETLENEBB CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI GYILKOSSÁGÁT KÖVETTE EL “MUKI”

P. Henrietta tragédiája 2006 nyarán megrázta az egész országot. Egy nyári napon a barátjával randevúzott és az estét is együtt töltötték. Hajnalban a fiú., K. András felajánlotta neki, hogy biciklivel elviszi haza, de egy elhagyott, Makó melletti környékre vitte és megerőszakolta. Ezután megkötözte és magára hagyta, végül visszament hozzá, lelocsolta benzinnel és felgyújtotta. Az összeégett lánynak annyi ereje volt csupán, hogy elkússzon segítséget kérni, de heteken belül meghalt.

A Fellebbviteli Főügyészség különös kegyetlenséggel, aljas indokból elkövetett emberöléssel vádolta a bűncselekmény elkövetésekor még csak 15 éves gyanúsítottat.

Hiába volt különös kegyetlenséggel, előre kitervelten, aljas indokból elkövetett a gyilkosság, hiába találták bűnösnek erőszakos közösülésben és kifosztásban is, mivel csak 16 éves volt, nem ítélhették többre, mint 15 év, ez volt a kiszabható törvényi maximum.

EGY ÉVE ÍRTUK: BÍZNAK A BEILLESZKEDÉSBEN, SEMMIFÉLE INTÉZKEDÉSSEL NEM KÉSZÜLTEK “MUKI” HAZATÉRÉSÉRE – NEM JÖTT BE…

„A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányságon az Ön által említett üggyel kapcsolatban nincs folyamatban eljárás. Így a rendőrségnek nem áll módjában a kérdéseket megválaszolni” – írta a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs osztálya, mikor az egyik országos sajtóorgánum tavaly nyáron megkérdezte, készülnek-e valamilyen intézkedéssel K. András hazatérésére, illetve jelent-e szerintük a hazatérés kockázatot akár a közbiztonság, akár egy esetleges, K. Andrást magát sértettként érintő erőszakos cselekmény, önbíráskodás szempontjából.

A makói önkormányzat arra a kérdésre, hogy készülnek-e valahogy K. András hazatérésére, az ezzel kapcsolatos esetleges lakossági aggodalmak kezelésére azt válaszolta, hogy „K. András büntetésének letöltését követően Makó Város Önkormányzatának nem áll hatáskörében intézkedést tenni. Bízunk a férfi társadalomba való mihamarabbi beilleszkedésében. Amennyiben a lakosságnak bármiféle észrevétele van a férfival kapcsolatban, forduljanak a Makói Rendőrkapitánysághoz.”

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb