Mindenmás

Nem tudta megfékezni a kutyáját egy nő Szegeden: az állat rátámadt egy kisebb ebre, annak gazdáját pedig arcon harapta

A bíróság előtt kell felelnie Szegeden annak a nőnek, akinek kutyája többször rátámadt egy szegedi társasházban egy másik nő kistestű kutyájára, és annak gazdáját is arcon harapta. Az agresszív ebet az állatorvos végül elaltatta.

Az ügyészség közleménye szerint a két nő egy társasházban élt, mindketten kutyát tartottak. A vádlott közepest termetű, sokak által harci kutyának vélt állata először 2021. december 31-én támadt a lépcsőházban a sértett kis termetű kutyájára úgy, hogy a másik ebet a kutyaruhájánál fogva rángatta, lóbálta, csapkodta. A közbelépő sértettnek ekkor a kezén kisebb sérülései keletkeztek.

EGY HÓNAP MÚLVA ISMÉT TÁMADOTT AZ EB

Ezt követően egy hónap múlva a vádlott a társasház udvarán szabadon engedte a kutyáját, mialatt ő egy másik lakossal beszélgetett. A sértett ekkor ért haza a kiskutyájával, amikor az udvarra belépve a vádlott kutyája az állatra támadt. A nő az állatot védve felkapta és a mellkasához szorította, melyre reagálva a vádlott kutyája a sértettre támadt, marcangolni kezdte. A cselekménynek úgy lett vége, hogy a sértett sikoltozására odasiető vádlott és egy lakó a két állatot szétválasztotta, melyet követően a sértett egy közelben lakó orvoshoz menekült, aki a mentőket a vádlottal egyidőben értesítette. A sértettnek a bántalmazás következtében 8 napon túl gyógyuló, maradandó fogyatékosságot eredményező sérülése keletkezett.

Az ügyészség a gazdát gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértéssel vádolja. Ügyében a Szegedi Járásbíróság dönt majd.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb