Közélet

Meglepi: mától újra csak 12 órában fogadják az utasokat a Röszke-Horgos 2 kishatárátkelőhelyen

A VMSZ kérésére az a döntés született, hogy korlátozottról 24 órás nyitvatartásra áll át a Röszke-Horgos 2 kishatárátkelőhely – mondta Szijjártó Péter még március elején, amikor Pásztor Bálinttal tartott közös sajtótájékoztatót. Korábban a rendőrség viszont azt közölte, hogy az átkelő március 20-ig fogadja folyamatos nyitvatartással az utasokat. Hivatalos tájékoztatás egyelőre nincs arról, hogy továbbra is 24 órában dolgoznának a határon, így elvileg mától visszaálltak az eredeti nyitvatartásra, azaz reggel 7-től este 19 óráig fogadják az utasokat a közúti határátkelőhelyen.

“Nyitva a kishatár, 4:07. De, ahogy át jöttem, a magyar vámos szólt, hogy holnaptól 7-től 19 óráig lesznek nyitva, mert hogy ők semmi hivatalosat nem kaptak arról, hogy maradna ez a nyitvatartás” – írta egy tag az egyik határfigyelős csoportba, majd értetlenül állt mindenki a friss információ előtt, hiszen Szijjártó Péter március elején úgy nyilatkozott, hogy “a kapcsolattartásban nagy szerepe van a határon átnyúló infrastruktúrának, annak, hogy minél több helyen át lehessen kelni a határon, ezért a VMSZ kérésére az a döntés született, hogy a Röszke-Horgos 2 kishatárátkelőhely korlátozottról 24 órás nyitvatartásra áll át.”

MÁTÓL A KORÁBBAN IS MEGSZOKOTT RENDBEN DOLGOZIK A KISHATÁR

Igaz, Szijjártó Péter konkrét dátumot nem tűzött ki és az, hogy a fenti megegyezés hol akadt el nem tudni, de eddig úgy áll, hogy a Röszke-Horgos 2 határátkelőhely mától a korábban is megszokott módon, reggel 7-től este 19 óráig fogadja az utasokat. Ez leginkább azoknak jelent majd problémát, akik 12 órás műszakban dolgoznak Magyarországon, és napi szinten ingáznak a Vajdaságból.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb