Közélet

Orbán Viktor és Rogán Antal is reagált Magyar Péter állításaira a Völner-Schadl ügyben

Nem hagyták szó nélkül, reagált Orbán Viktor miniszterelnök és Rogán Antal a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője, Magyar Péter állításaira, melyeket a Völner-Schadl ügyben fogalmazott meg.

ORBÁN VIKTOR: “TÉVÉSOROZATOKKAL NEM FOGLALKOZOM”

444 munkatársai szombaton a Szabadság térre tartottak, ahol a 10 éve felállított megszállási emlékmű ellen zajlott tüntetés. Ekkor vették észre, hogy egy közeli étteremben Orbán Viktor miniszterelnök Rogán Antallal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetőjével beszélget- írja az Index.hu.

ARRA KÉRTÉK ŐKET, MONDJÁK EL VÉLEMÉNYÜKET MAGYAR PÉTER ÁLLÍTÁSAIRÓL

A portál arra kérte a miniszterelnököt és a minisztert, hogy mondják el véleményüket Magyar Péter állításairól.

De én a miniszterelnök vagyok, kormányzati ügyekkel foglalkozom, tévésorozatokkal nem foglalkozom

Rogán Antal a 444 kérdésére azt mondta, hogy „végigment egy büntetőeljárás, az eredményét is látják”.

A 444 MUNKATÁRSAI MEGJEGYEZTÉK, HOGY AZ Ő KABINETFŐNÖKE SZEREPEL A VÁDIRATBAN, BIZONYOS TÓNIT IS EMLEGET MAGYAR PÉTER

Ezután a lap munkatársai azt mondták a miniszternek, hogy „az ő kabinetfőnöke szerepel a vádiratban, s egy bizonyos Tónit is emleget Schadl György”, majd feltették a kérdést, hogy rá utalt-e a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar volt elnöke.

Nem tudok ilyesmiről- jegyezte meg Rogán Antal, a következő kérdésre pedig, hogy találkozott-e Schadl Györggyel, azt válaszolta: „soha”.

A Diákhitel Központ korábbi vezetőjét szerdán hallgatták meg az ügyészségen, majd utána újságírók előtt a következő állításokat tette a Völner–Schadl-ügyben:

MAGYAR PÉTER A KÖVETKEZŐ ÁLLÍTÁSOKAT TETTE A VÖLNER-SCHADL-ÜGYBEN

  • Schadl György Rogán Antalnak, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetőjének embere volt.
  • A kormány már a meggyanúsítás és az őrizetbe vétel előtt tudott arról, hogy büntetőeljárás és titkos megfigyelés zajlik, és erről Völner Pált is tájékoztatták.
  • Rogán Antal és/vagy Rogán Antal emberei bementek az ügyészségre, és manipulálták, átírták, megmásították az ügyészségi iratokat.
  • Schadl György letartóztatása előtt két nappal, 2021. november 3-án rendelték be Völner Pált a Karmelitába, ahol jelezhették neki, hogy nyomozás zajlik Schadl György ellen – állította cikkében a Telex. 

Az RTL Híradó megkereste a kormányt a fejleményekkel kapcsolatban, és azt a választ kapta, hogy „senki nem avatkozott be a Völner–Schadl-ügy nyomozásába.”

Mint arról korábban beszámoltunk szerda délelőttre idézte be a Fővárosi Nyomozó Ügyészség Magyar Pétert két Facebook-posztja miatt. Magyar Péter azt állítja, hogy nyilvánosságra hoz egy hangfelvételt, mielőtt még belépne az ügyészség épületébe:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb