Mindenmás

Meghalt a hétvégi rallybalesetben súlyosan megsérült kislány, ő a tragédia ötödik áldozata

Súlyos, több áldozatot követelő baleset szakította félbe a 11. Esztergom-Nyerges Rally versenyt, miután az egyik autó a nézők közé hajtott – számoltunk be róla még vasárnap. Négyen a helyszínen meghaltak, egy kislány pedig súlyos sérüléseket szenvedett, mint kiderült, kedden ő is életét vesztette.

Kedden délelőtt meghalt az a kislány, aki súlyos sérüléseket szenvedett a vasárnapi Esztergom-Nyerges Rally versenyen történt baleset során – közölte a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség volt elnöke. A gyerek az ötödik halálos áldozata a tragédiának. Oláh Gyárfás bejegyzésében azt írta, hogy „mérhetetlen gyász, de ugyanakkor hallgatva a nyilatkozatokat düh van bennünk, próbálunk válaszokat kapni miértekre és hogyanokra.” Hozzátette, osztoznak a hozzátartozók gyászában.

LESODRÓDOTT AZ ÚTRÓL AZ EGYIK AUTÓ

A tömegszerencsétlenség Lábatlan és Bajót között történt, vasárnap kora délután, mikor az egyik versenyautó letért a kijelölt útszakaszról, és az aszfaltozott úton, illetve az út menti füves területen tartózkodók közé csapódott. A rendőrség azt közölte, hogy a baleset a nézők elől elzárt területen következett be, az ott tartózkodás tilalmára tábla is figyelmeztetett. A tragédia során három férfi és egy nő a helyszínen életét vesztette, ketten, köztük a most elhunyt kislány életveszélyes, öten súlyos, egy fő könnyű sérüléseket szenvedett. A rendőrség halálos tömegszerencsétlenséget okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen – írja a 24.hu.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb