SportVideo365

Port de bras, a test és lélek tánca, amitől mindenki szépnek érezheti magát: az országban is egyedülálló mozgásformával hódít a Global Fitness

Mi sem lehetne üdítőbb, mint egy fárasztó hét után testünket és lelkünket is feltölteni egy olyan mozgásformával, melyben benne van minden, amire szükségünk van: megtalálhatjuk benne testünk és lelkünk harmóniáját, mely megnyugtat, lehetőséget ad arra, hogy elcsendesedjünk, s kicsit a külvilágot kizárva csak magunkra koncentrálhassunk. Ez a Port de bras elnevezésű mozgásforma, mely annyira egyedi, hogy mindössze ketten-hárman foglalkoznak ilyen órákkal az országban, szerencsénkre ebből az egyik pont Szegeden található, méghozzá a szegedi Global Fitness Makkosházi körúti edzőtermében. Arról, hogy mi is pontosan a Port de bras, Lázár Edina, szakmai vezetővel beszélgettünk.

A Port de bras egy különleges mozgásforma, melyben a fitness, a balett, a jóga, valamint az erősítő és stretching elemek ötvöződnek, miközben, mint egy a lenge szélben kecsesen hajladozó fűzfaként lelkünk és testünk egyesül a harmonikus táncban.

A RELAXÁCIÓ MELLETT AZ ÖSSZES IZMUNKAT ÁTMOZGATJA

A feltöltődést kínáló relaxáció mellett ugyanakkor hatékony edzésforma is a Port de bras. Mint Edinától megtudtuk, alaposan megdolgoztatja a hátizmokat és nyújtja a gerincet, így ez az óra remek lehetőség a gerincferdülés elkerülésére, illetve a testtartásunk javítására is. Hatékonyan fejleszti az egész testet, elsősorban a gerinc melletti mély izmokat, a karokat, a csípőt és a lábakat, de a stabilan állás miatt és az intenzív karmozgásnak köszönhetően az összes izmot átmozgatja. Sőt, a mezítláb vagy zokniban végzett mozgással a lúdtalpat és a harántsüllyedést is megelőzhetjük.

FŰZFAKÉNT EGYÜTT HAJLONGUNK A ZENÉVEL

“A Port de bras a test és a lélek tánca. Azt gondolom, hogy tökéletes lelki kikapcsolódást nyújt, miközben azért egy picit meg is izzaszt. Elsősorban azonban a lélekről szól. Nem nagyon beszélek az órán sem, nyugalom, béke és a csend varázsa járja át az órákat. Az egyik vendégem mondta azt, hogy úgy érezte magát, mint egy fűzfa, mely együtt hajlong a zenével” – árulta el Edina.

AZ ÓRA UTÁN MINDENKI SZÉPNEK ÉRZI MAGÁT

Így nem csoda, hogy ez a mozgásforma tökéletes kikapcsolódást nyújt művelőinek, mivel vasárnaponként vannak az órák, segítségével levezethetjük az egész heti fáradalmakat, kizárva minden gondunkat, problémánkat. Ebben az egy órában csak mi vagyunk, csak magunkra figyelünk. “Teljesen átadjuk magunkat a zenének, kecsesek vagyunk, s, mint ahogy a vendégekkel beszélgetve kiderült, az óra után mindenki szépnek érzi magát” – mondta el Edina.

Nézd meg videónkat is, ahol Edina mellett vendégei is elmondják, mitől olyan különleges számukra a Port de bras, ami nélkül már el sem tudnak képzelni egy vasárnapot sem.

Az edzőtermet itt találod:

Global Fitness

Szeged, Makkosházi krt. 1

+36 20 262 8141

[email protected]

Nyitvatartás H-V 5:30-23:00

szegedfitness.hu

Operatőr: Magyar Andor

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb