Közélet

Szeptembertől kínai tagozat indul két iskolában is Szegeden

A Szegedi Eötvös József Gimnázium és Általános Iskola az SZTE Konfuciusz Intézettel közösen szervezett ma konferenciát és bemutató órákat a kínai nyelv oktatásáról Szegeden. Itt derült ki, hogy szeptembertől kínai két tannyelvű általános iskolai és középiskolai képzés is lesz Szegeden.

Az ÁGOTA Kulturális és Közösségi Centrum adott otthont idén a Kínai Nyelv Napja alkalmából rendezett konferenciának Szegeden. Az eseményen a Kínai Népköztársaság Magyarországi Nagykövetsége is képviseltette magát, Han Dongsheng tanácsos köszöntötte a résztvevőket, majd a magyar-kínai kapcsolatokról beszélt és kiemelte, hogy szerinte Magyarországon nagy igény van a kínai nyelv oktatására.

SZEPTEMBERTŐL KÉT KÍNAI TAGOZAT IS INDUL

Az eseményen Plesovszkiné Ujfaluczki Judit, a Szegedi Tankerületi Központ vezetője jelentette be végül, hogy szeptember elsejétől kínai tagozat is indul az Eötvös József Gimnáziumban, míg az általános iskolai két tannyelvű kínai osztály a szőregi Kossuth Lajos Általános Iskolában fog működni a tervek szerint. Az igazgató szerint Szeged 8 tankerületi oktatási intézményében tanítanak kínai nyelvet jelenleg.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb