Mindenmás

Ítélet született az ittasan robbantással fenyegetőző szentesi férfi ügyében

Ítélet született a szentesi férfi ügyében aki 2023. október 5-én, a késő esti órákban ittasan robbantással fenyegetőzött. Közveszélyes fenyegetés bűntette miatt emelt vádat a Békés Járási Ügyészség és közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt a 36 éves férfi ellen

A Békés Vármegyei Főügyészség közleménye szerint a férfi a bűncselekmény elkövetésekor Békésen élt. 2023. október 5-én, a késő esti órákban lakótársa tudta nélkül magához vette annak mobiltelefonját, majd azon ittas állapotban, álnéven valótlan bejelentést tett a Békés Vármegyei Rendőrfőkapitányság Tevékenység-Irányítási Központjába, miszerint a terhelt tartózkodási helye melletti harmadik házat – ahol gyermekek is tartózkodnak – fel fogja robbantani, még a szomszéd is meg fog halni ha nem mennek ki.

Az ügyészség a vádiratban közérdekű munka kiszabására tett indítványt, melyet az elítélt hetente legalább egy napon – a heti pihenőnapon vagy a szabadidejében –, díjazás nélkül végzi. A közérdekű munkára ítélt köteles a számára meghatározott munkát elvégezni. Ha az elítélt a számára meghatározott munkát önhibájából nem végzi el, a közérdekű munkát vagy annak hátralévő részét szabadságvesztésre kell átváltoztatni – írja a behir.hu.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk!

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb