Mindenmás

Napi pakk: napos-fátyolfelhős időjárásunk lesz ma Szegeden, itt a nagyszombat, jöhet az asztalra a sonka és a tojás

Elő a sonkával és a tojással, eljött nagyszombat reggele! A nagyszombat a boltok nyitvatartása szempontjából csak egy szokványos szombat, ami azt jelenti, hogy az üzletek, amelyek nyitva vannak máskor is szombaton, nyitva lesznek most is. A közösségi közlekedésben azonban ma is lesznek változások, ünnepnapi menetrend van érvényben. Ha a napos-fátyolfelhős időben kutyát sétáltatnál jó, ha tudod, mától ebzárlat lép érvénybe. Meghoztunk minden hasznos tudnivalót szombat reggelre, itt a Napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden kedves Zalán, Izidor és Gujdó nevű Olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • Ma van Nagyszombat.
  • 171 éve született Vincent van Gogh, holland festő (Napraforgók).
  • 79 éve született Eric Clapton brit rockgitáros, énekes és zeneszerző.
  • 112 éve halt meg Karl May német ifjúsági regényíró. Legolvasottabbak az észak-amerikai indiánokról szóló könyvei, a Winnetou; Az Ezüst-tó kincse; A medveölő fia; Az inka öröksége című regényei, melyekből nagy sikerű filmek is készültek.
  • 99 éve Horger Antal professzor eltanácsolta József Attilát a szegedi egyetemről a ”Tiszta szívvel” című verse miatt.
  • 87 éve született Warren Beatty amerikai színész és rendező (Bonnie & Clyde, Dick Tracy).
  • 56 éve született Céline Dion énekesnő.
  • 20 éve halt meg Toma András az utolsó magyar hadifogoly.

NAPOS-FÁTYOLFELHŐS, DE SZELES NAPRA SZÁMÍTHATUNK MA

Szombaton napos-fátyolfelhős időben lesz részünk Szegeden, esni sehol sem fog környékünkön. Sokfelé élénk lesz a délies szél térségünkben. Reggel 6-14, délután 21-27 fokot mutathatnak a hőmérők Szegeden, várhatóan az Alföldön lesz a legmelegebb.

MÁTÓL EBZÁRLAT LÉP ÉLETBE SZEGEDEN ÉS KÖRNYÉKÉN

Március 30-tól április 4-ig tart a rókák vakcinázási kampánya, amelyben a veszettség terjedését kívánják visszaszorítani. A helyi vakcinázási kampány megkezdésétől számított huszonegy napig az ebeket megkötve, vagy zárva kell tartani, és csak pórázon szabad közterületre vinni. A jelzett időszak alatt a kezelt területen tilos a legeltetés is.

HÚSVÉTI MENETREND SZERINT KÖZLEKEDNEK A TROLIK ÉS A VILLAMOSOK

2024.03.28. és 04.05. között módosított menetrend szerint közlekednek majd a villamosok és a trolik Szegeden. A Szegedi Közlekedési Társaság már közzé is tette az új menetrendet.

ÍGY VÁLTOZIK A SZEGEDI BOLTOK NYITVATARTÁSA A HOSSZÚ HÉTVÉGÉN

Itt a húsvéti hosszú hétvége Szegeden, így a péntek, a vasárnap és a hétfő is ünnepnap lesz. A boltok ünnepi nyitvatartását jogszabály szabályozza, így a legtöbb üzlet zárva lesz ezeken a napokon, de ahogy mindig, úgy most is vannak kivételek.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb