Közélet

Hamarosan indul a 2024-es SpeedMarathon! Tippeket is küldhetünk, hogy hol traffizzanak a rendőrök Szegeden

Az egész Európát érintő sebességellenőrzési kampányhoz kapcsolódva a magyar rendőrség is Speedmarathont tart 2024. április 19-én 6 és április 20-án 6 óra között, amelynek során valamennyi sebességmérő eszközt bevetve próbálják majd visszaszorítani a gyorshajtást. A rendőrség most ajánlásokat is vár tőlünk, hogy hol mérjenek Szegeden a fent is említett időszakban.  

A korábbi évek tapasztalatai azt mutatják, hogy az akció napján az ellenőrzött járművezetők 95%-a az előírásoknak megfelelően választotta meg a sebességét – írják a rendőrség honlapján, ahol kiemelték, hogy a korábbi évek gyakorlatához hasonlóan az ellenőrzési helyek kijelölése során a lakosság véleményét is szeretnék figyelembe venni, ezért idén is várják a javaslatokat arra vonatkozóan, hogy hol legyenek sebességellenőrzési pontok.

MAILBEN VÁRJÁK A JAVASLATOKAT

A javaslatokat 2024. április 8-án 12 óráig várják Csongrád-Csanád vármegyében is a [email protected] e-mail címre. Mint tovább kiemelték, a lakosság jelzései alapján, illetve a javasolt helyszínek adottságainak ismeretében a vármegyei rendőr-főkapitányságok jelölik ki a pontos helyszíneket és időpontokat, amelyről előzetesen tájékoztatást fognak adni.

Az ellenőrzés elsődleges célja a sebességtúllépés veszélyességének tudatosítása, ugyanakkor a rendőrök a kampány során más jogsértésekkel szemben is fellépnek.

Kiemelték, hogy a gyorshajtás az egyik legnagyobb tényezője a halálos baleseteknek. A 24 órás Speedmarathon csak az egyik összetevője annak a stratégiának, melynek a célja a halálos balesetek számának csökkenése és Európa útjainak biztonságosabbá tétele.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb